ຢາປາບສັດຕູພືດ ຈາກທໍາມະຊາດ
ຢາປາບສັດຕູພືດຈາກທໍາມະຊາດລ້ວນແຕ່ປອດສານພິດ, ລາຄາຖືກ ແລະ ມີປະສິດທິພາບໃນການຄວບຄຸມ ສັດຕູພືດ. ຢາປາບສັດຕູພືດຊະນິດນີ້ ສາມາດປຸງແຕ່ງໄດ້ຈາກສ່ວນປະກອບທີ່ຫຼາກຫຼາຍ ເຊິ່ງສາມາດຊອກຫາ ໄດ້ງ່າຍ. ການບໍ່ນໍາໃຊ້ສານເຄມີແມ່ນເປັນຜົນດີຕໍ່ສິ່ງແວດລ້ອມຫຼາຍກວ່າ, ບໍ່ເສຍຄ່າໃຊ້ຈ່າຍ, ດີຕໍ່ຜູ້ປູກ, ຜູ້ບໍ ລິໂພກ ແລະ ຜູ້ເກັບກ່ຽວ. ເວລາທີ່ທ່ານສີດພົ່ນຢາປາບສັດຕູພືດຈາກທໍາມະຊາດໃສ່ພືດຂອງທ່ານພະຍາຍາມ ສີດໃສ່ທາງລຸ່ມຂອງໃບ ເພາະມີສັດຕູພືດຈໍານວນຫຼາຍລີ້ອາໄສຢູ່ທີ່ນັ້ນ.
ສະເປຼ ໝາກເຜັດ / ຫົວກະທຽມ
ສັດຕູພືດທີ່ຄວບຄຸມໄດ້: ບົ້ງ, ເພ້ຍໄຟ, ໄຮແມງມຸມແດງ, ແມງມີ່ຂາວ, ຕັກແຕນ, ມົດ ແລະ ປວກ.
ສະເປຼນີ້ໃຊ້ໄດ້ກັບສັດຕູພືດເກືອບ ທຸກໆຊະນິດຍົກເວັ້ນ ເພ້ຍ (ໃຫ້ນໍາໃຊ້ສະເປຼນໍ້າສະບູສໍາລັບເພ້ຍ)
ວິທີປຸງແຕ່ງ: ບົດໝາກເຜັດ 1 ກິໂລ ປົນກັບ ຫົວກະທຽມ 1 ກິໂລ ແລະ ໃບ ຢາສູບ 1-2 ໃບ. ເຕີມເຫຼົ້າຂາວ 1 ລິດໃສ່ ແລະ ປະໄວ້ 1 ອາທິດ. ຈາກນັ້ນ ໃຊ້ຜ້າຝ້າຍຕອງເອົາ ນໍ້າຂອງມັນ. ຖ້າບໍ່ມີໃບຢາສູບ, ທ່ານສາມາດໃຊ້ຢາສູບ
2 ກອກ ແທນກໍ່ໄດ້.
ສະເປຼນໍ້າສະບູ
ສັດຕູພືດທີ່ຄວບຄຸມໄດ້: ເພ້ຍ, ເພ້ຍໄຟ, ໄຮແມງມຸມແດງ, ແມງມີ່ຂາວ
ວິທີປຸງແຕ່ງ: ປະສົມນໍ້າສະບູ 30 ມີລີລິດ ກັບ ເຫຼົ້າຂາວ 30 ມີລີລິດ ແລະ ນໍ້າ 1 ລິດ. ນ້ຳຢາສາມາດນໍາໃຊ້ໄດ້ເລີຍຫຼັງ ຈາກປະສົມແລ້ວ. ສັ່ນຂວດນໍ້າ ຢາກ່ອນນໍາໃຊ້.
ສະເປຼເຫຼົ້າຂາວ
ສັດຕູພືດທີ່ຄວບຄຸມໄດ້: ແມງລີ້ນໝາ ແລະ ຫອຍທາກ, ໜອນ, ໄຮແມງມຸມແດງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ: ປະສົມເຫຼົ້າຂາວ 1 ລິດ ກັບນໍ້າໝາກນາວ (5%) 0,5 ລິດ, ນໍ້າ ສະກັດຊີວະພາບ 0,5 ລິດ ແລະ ກາກນໍ້າຕານ 0,5 ລິດ. ປະໄວ້ 1 ວັນ. ຢາທີ່ປະ ສົມແລ້ວ ສາມາດຮັກສາໄວ້ໄດ້ດົນເຖິງ 6 ເດືອນໃນບ່ອນມືດ ແລະ ແຫ້ງ. ໃນການສີດພົ່ນໃຫ້ໃຊ້ນໍ້າຢານີ້ 10 ມີລີລິດ (1-2 ບ່ວງແກງ) ປົນກັບນໍ້າ 10 ລິດ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ