ຄຸນປະໂຫຍດຂອງຜັກກາດນາ
ຜັກກາດນາມີວິຕາມິນຫຼາຍຊະນິດເປັນຕົ້ນແມ່ນມີເບຕ້າແຄໂຣທີນ 186,92 ໄມໂຄກຣາມ, ຊ່ວຍຫຼຸດຄວາມສ່ຽງຕໍ່ການເກີດມະເຮັງກະເພາະອາຫານ ແລະ ລຳໄສ້, ມະເຮັງປອດ ແລະ ມະເຮັງກະເພາະປັດສະວະ, ມີວິຕາມີນເຊຊ່ວຍເສີມສ້າງເນື້ອເຍື່ອໃຫ້ຊຸ່ມຊື່ນ ແລະ ເຮັດໃຫ້ລະບົບພູມຄຸ້ມກັນໂລກມີຄວາມແຂງແຮງສົມບູນ ນອກຈາກນີ້ຍັງມີແຄນຊຽມ ຊ່ວຍເສີມສ້າງກະດູກໄດ້ດີອີກດ້ວຍ.
- ຄຸນຄ່າອາຫານ:
- ຜັກກາດນາ 100 ກຣາມ ໃຫ້ພະລັງງານ 31 ກິໂລແຄລໍຣີ
- ປະກອບດ້ວຍນ້ຳ 92,1 ກຣາມ, ໂປຣຕີນ 2,7 ກຣາມ, ໄຂມັນ 0,5 ກຣາມ, ຄາຣ໌ໂບໄຮເດຣຕ 3,8 ກຣາມ, ເສັ້ນໃຍ 1,6 ກຣາມ,ແຄນຊຽມ 245 ມິລີກຣາມ, ທາດເຫຼັກ 1,2 ມິລີກຣາມ, ເບຕາແຄໂຣທີນ 2,512 ໄມໂຄກຣາມ, ວິຕາມີນອາ 419 ໄອຢູ, ວິຕາມີນເບໜຶ່ງ0,05 ມິລີກຣາມ, ວິຕາມິນເບສອງ 0,08 ມິນລີກຣາມ, ໄນອະຊິນ1,0 ມິລີກຣາມ ແລະ ວິຕາມີນເຊ 147 ມິລີກຣາມ
- ນອກຈາກຄຸນຄ່າທາງອາຫານ ແລະ ມີປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍແລ້ວການຮັບປະທານຜັກກາດນາຫຼາຍໆກໍອາດຈະເຮັດໃຫ້ທ່ານທ້ອງອືດໄດ້ ເພາະໃນຜັກກາດ ນາແມ່ນປະກອບມີສານກອຍໂຕຣເຈນປະປົນຢູ່ ສະນັ້ນຈິ່ງຄວນຮັບປະທານພໍດີຮ່າງກາຍຈິ່ງຈະໄດ້ສານອາຫານທີ່ເຕັມທີ່.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ