ການເຮັດນ້ຳຫມັກຈາກເສດພືດ
ການຜະລິດນ້ຳກັດຊີວະພາບການເຮັດນ້ຳສະກັດຊີວະພາບຈາກພືດຜັກມີສ່ວນປະກອບທີ່ສຳຄັນມີ ຄື:
ພືດຜັກ 3
ກິໂລກຣາມ
ກາກນ້ຳຕານ
1
ລິດ,
ອຸປະກອນໃນການເກັບຮັກ
ສາມີ ຖັງ 1
ໜ່ວຍ, ຜ້າຢາງໃສ
1
ແມັດ, ຢາງໃນລົດ
1
ເສັ້ນ, ຫີນພູໜັກ
2
ກິໂລກຣາມ.
ຂັ້ນຕອນການຜະລິດນ້ຳກັດຊີວະພາບ
ຊອຍຜັກຈຳນວນ
3
ກິໂລກຣາມ ເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆພໍປະມານຕໍ່ມາເອົາຜັກທີ່ຊອຍແລ້ວລົງໃສ່ຖັງແລ້ວເທກາກນ້ຳຕານໃສ່ເຕັງດ້ວຍຫີນພູແລ້ວ
ໃຊ້ຜ້າຢາງປິດປາກຖັງຕໍ່ມາມັດດ້ວຍຢາງໃນລົດໃຫ້ແໜ້ນບໍ່ໃຫ້ອາກາດ
ພາຍນອກເຂົ້າປະໄວ້ປະມານ 7 ວັນແລ້ວ ຈິ່ງໄຂອອກຈະໄດ້ຫົວເຊື້ອ 1,5 ລິດ.
ສຳລັບຂັ້ນຕອນການຂະຫຍາຍນ້ຳເຊື້ອແມ່ນນຳເອົາກາກນ້ຳຕານຈຳນວນ
1
ລິດ ນຳໄປຖອກໃສ່ຖັງປະສົມກັບນ້ຳສະອາດ 10 ລິດ ຖອກໃສ່ກັນຄົນໃຫ້ລະອຽດຕໍ່ມານຳເອົາຜ້າຢາງມາປົກ, ມັດດ້ວຍຢາງໃນລົດໃຫ້ແໜ້ນນຳໄປໝັກໄວ້ປະມານ
3
ວັນ ຈິ່ງເອົາອອກກໍຈະໄດ້ນ້ຳສະກັດທີ່ສົມບູນ.
ສ່ວນວິທີການນຳໃຊ້
ໃຊ້ນ້ຳສະກັດ
3
ຫາ 4
ບ່ວງແກງແລ້ວນຳມາປະສົມກັບນ້ຳ 10 ລິດ ແລ້ວນຳມາຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນແລ້ວນຳໄປສີດ
ຫຼື ຫົດໃສ່ຜັກ 2
ຫາ 3
ຄັ້ງຕໍ່ອາ ທິດຖ້າໃສ່ລ້ຽງສັດແມ່ນໃນອັດຕາສ່ວນ 10 ຊີຊີ ປະສົມກັບນ້ຳ
10
ລິດ ແລ້ວນຳໃຊ້ໃຫ້ສັດກິນ ຫຼື
ໃຊ້ລ້າງດັບກິ່ນເໝັນຈາກຄອກສັດກໍໄດ້ນຳອີກ.
ການເກັບຮັກສາແມ່ນບັນຈຸໃສ່ແກ້ວຕ່າງໆທີ່ສະອາດແລ້ວປິດປາກແກ້ວດ້ວຍຜ້າຢາງໃສ່
2
ຊັ້ນມັດດ້ວຍຢາງບ້ວງ 2 ເສັ້ນຮັດໃຫ້ແໜ້ນ 3
ຮອບເກັບມ້ຽນໄວ້ໃນທີ່ຮົ່ມບໍ່ໃຫ້ແສງແດດຖືກສາມາດເກັບຮັກສາໄດ້ນານເຖິງ
1
ປີ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ