ຄູນຄ່າທາງພາສະນະການໃນ 100 ກຮາມ
Water . . . . . . . . . . .
Energy . . . . . . . . . Protien . . . . . . . . . Fat . . . . . . . . . . . . . Carbohydrate . . . Ash . . . . . . . . . . . . Calcium . . . . . . . . Phosphorus . . . . Iron . . . . . . . . . . . . Potassium . . . . Copper . . . . . . . . Zinc . . . . . . . . . . . . B1 (Thiamine) . . . B2 (Riboflavin) . . Niacin . . . . . . . . . . C . . . . . . . . . . . . . . . |
83.3 g
65 Kcal
1 g
0.2 g
14.9 g
0.7 g
6 mg
31 mg
0.7 mg
180 mf
0.07 mg
0.2 mg
0.02 mg
0.1 mg
0.9 mg
29 mg
|
ນວນທາງໃນໝາກຂອງ ລິ້ນຈີ່ກິນເປັນຢາແກ້ອາການໄອ ຊຳເຮື້ອ, ແກ້ອາການຢາກນໍ້າ, ຄັດດັງ, ຫຼຸດກົດໃນກະເພາະອາ ຫານ ແລະບັນເທົາອາການບໍ່ປົກ ກະຕິຂອງທາງເດີນອາຫານ ນອກ ຈາກນີ້ ປະເທດຈີນ ໃຊ້ຊາເປືອກ ໝາກລິ້ນຈີ່ບັນເທົາອາການໄຂ້ ຫວັດ, ແກ້ການຕິດເຊື້ອໃນລຳຄໍ, ອາການຖອກທ້ອງ ແລະໂລກຈາກ ການຕິດເຊື້ອໄວຣັສ, ແກ້ບິດ, ແກ້ ຜົດຜື່ນ, ເມັດມີລິດແກ້ປວດບວມ ໂດຍໃຊ້ບົດເປັນຜົງຊົງນໍ້າຊາດື່ມ ຫຼື ໃຊ້ຟອກບໍລິເວນເມື່ອມີອາການ,ຮາກລິ້ນຈີ່ ຫຼື ເປືອກໃນຕົ້ນໃຊ້ແກ້ ອາການຕິດເຊື້ອໄວຣັສ, ຕຸ່ມອີສຸກ ອີ່ໃສ ແລະເພີ່ມຄວາມສາມາດໃຫ້ ລະບົບພູມຄຸ້ມກັນຂອງຮ່າງກາຍ ເພາະລິ້ນຈີ່ມີປະລິມານເສັ້ນໃຍອາຫານສູງມີປະລິມານພະລັງ ງານຕໍ່າ ແລະເຊື່ອກັນ ວ່າມີຄຸນສົມບັດຊ່ວຍ ເຜົາຜານສານອາຫານ ໃນຮ່າງກາຍຢ່າງມີປະ ສິດທິພາບ.
ສັບພະຄຸນກັບການ ຕ້ານໂລກມະເຮັງ: ມີງານວິໄຈໃນປະເທດ ຈີນເວົ້າ ເຖິງການສະ ກັດສານຟລາໂວນອຍ ທີ່ມີຢ່າງຫຼວງຫຼາຍໃນ ເປືອກ ແລະນວນລິ້ນ ຈີ່ວ່າສາມາດຊ່ວຍຢັບ ຢັ້ງການຈະເລີນຂອງ ເຊລມະເຮັງເຕົ້ານົມ ແລະການຢຶດເກາະພື້ນຜິວຂອງເຊລມະເຮັງ ໄດ້.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ