ໄລຍະແຊ່ເມັດເຂົ້າ: ໃຊ້ນ້ຳຖ່ານປະສົມກັບເມັດພັນເຂົ້າໃນອັດຕາສ່ວນເຂົ້າ 4-5 ປິບຫມັກກັບນ້ຳ 1 ຖັງ ຫລື ປະມານ 140-150 ລິດ, ຖອກນ້ຳຖ່ານລົງໄປ 1 ລິດ ຫລື
ຈະໃຊ້ນ້ຳຊີວະພາບອື່ນຊ່ວຍຕື່ມອີກເຊັ່ນ:
ປາຫມັກພືດສົດຊີວະພາບ(ນ້ຳຫມັກພືດສົດຕື່ມອີກກໍ່ຍິ່ງດີ) ແລະ
ຫອຍຫມັກແຕ່ຫອຍຫມັກຈະດີກ່ວາເພາະວ່າຫອມຈະມີແຄນຊຽມແລ້ວຖອກປະສົມຕື່ມໃສ່
1
ລິດເພື່ອໃຫ້ເມັດເຂົ້າແຂງແຮງ,
ເມື່ອປະສົມສ່ວນປະກອບເຂົ້າກັນແລ້ວໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 2
ຄືນຫລັງຈາກນັ້ນກໍ່ຕັກມາໃສ່ເປົາປ່ານໄວ້ແລ້ວນຳໄປປະສົມກັບປຸຍຄອກ(ປຸຍທີ່ຫມັກຈາກດິນກັບຂີ້ສັດ)ໃນອັດຕາສ່ວນ
1:3 ຄື ປຸຍຄອກ 1 ປິບຕໍ່ເຂົ້າ 3
ປິບແລ້ວປະສົມກັນນຳໄປແບ່ງໃສ່ເປົາເປົາລະ 1 ປິບ(1 ປິບ=20ລິດ ຫຼື ກິໂລ)
ແລ້ວນຳໄປວາງໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ ຫລື ກ້ອງຕົ້ນໄມ້ແລ້ວໃຊ້ຜ້າຢາງຄຸມໄວ້, ເມື່ອເວລາຜ່ານໄປ 1
ຄືນເມັດເຂົ້າທີ່ຫມັກໄວ້ກໍ່ຈະອອກຮາກພ້ອມສຳລັບການຫວ່ານກ້າໃນຕໍ່ໄປ
ໄລຍະເປັນຕົ້ນກ້າ:
ນ້ຳຖ່ານຈະເຮັດໃຫ້ຮາກຂອງເຂົ້າມີການຈະເລີນເຕີບໂຕດີຂື້ນ ແລະ
ກ້າກໍ່ມີອັດຕາການລອດສູງເຊິ່ງໄລຍະນີ້ນ້ຳຖ່ານຈະຊ່ວຍປ້ອງກັນພະຍາດໃບລາຍ, ໃບດ່າງ, ໃບໃຫມ້,
ໃບຂີດ, ແມງໄມ້ ແລະ
ອື່ນໄດ້ອີກດ້ວຍ
ຫລັງປັກດຳ15-45 ວັນ:
ຖອກນ້ຳຖ່ານລົງໃສ່ບ່ອນທີ່ປ່ອຍນ້ຳເຂົ້າໃນອັດຕາ1:50-100ເຊິ່ງຈະໃຊ້ນ້ຳຖ່ານທີ່ເຈືອຈາງແລ້ວອັດຕາ
80-100 ລິດຕໍ່ໄລ
ໄລຍະກ່ອນຖອກຮວງ:
ຖອກນ້ຳຖ່ານເຈືອຈາງ 1:50-100 ລົງໃນໄຮ່ນາທີ່ມີນ້ຳຢູ່ເຊິ່ງອາດຈະໃຊ້ນ້ຳຖ່ານໄດ້ເຖິງ
80-160 ລິດ/ໄລ່
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ