ມື້ນີ້ຈະມາແນະນຳເທັກນິກການເຮັດໃຫ້ເມັດກັນຊາງອກຮາກແບບງ່າຍທີ່ສຸດແລະລົງທຶນນ້ອຍທີ່ສຸດກັນ
ອຸປະກອນທີ່ຕ້ອງໃຊ້
ຖາດພຣາດຕິກ (ຜ່ານການເຮັດຄວາມສະອາດມາແລ້ວ) ຈຳນວນ 2 ຖາດ
ເຈ້ຍທິດຊູ່ແບບໜາ
ເມັດກັນຊາ
ສະເປຍສີດນ້ຳ
ຂັ້ນຕອນທີ່ 1 - ຕຽມເຈ້ຍທິດຊູ່ ຈຳນວນ 4 ແຜ່ນ ແລ້ວເຮັດໃຫ້ຊຸ່ມນ້ຳ ແຕ່ຢ່າໃຫ້ເຖິງກັບປຽກນອງ ໂດຍນ້ຳຕ້ອງຜ່ານການຕົ້ມຂ້າເຊື້ອມາແລ້ວ (ປ່ອຍໃຫ້ນ້ຳເຢັນລົງກ່ອນ ຄ່ອຍເອົາມາໃຊ້)
ຂັ້ນຕອນທີ່ 2 - ວາງເຈ້ຍທິດຊູ່ທີ່ຊຸ່ມນ້ຳ ຈຳນວນ 2 ແຜ່ນ ໄວ້ເທິງຖາດ ວາງເມັດກັນຊາລົງໄປ ໃຫ້ແຕ່ລະເມັດຫ່າງກັນຢ່າງນ້ອຍ 3 ຊົມ ແລ້ວເອົາເຈ້ຍທິດຊູ່ທີ່ຊຸ່ມນ້ຳອີກ 2 ແຜ່ນ ມາປິດທັບໄວ້ດ້ານເທິງເມັດ
ຂັ້ນຕອນທີ່ 3 - ນຳຖາດອີກອັນມາປິດຄອບໄວ້ດ້ານເທິງ ເພື່ອສ້າງພື້ນທີ່ມືດໆໃຫ້ເມັດກັນຊາ
ຂັ້ນຕອນທີ່ 4 - ເມັດກັນຊາມັກອາກາດ “ອຸ່ນໆ” ດັ່ງນັ້ນໃຫ້ເອົາຖາດເພາະເມັດຂອງເຮົາໄປວາງໄວ້ໃນທີ່ໆມີອຸນຫະພູມປະມານ 21 – 32 ອົງສາເຊວຊຽດ
ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍຄືການຖ້າໃຫ້ຮາກງອກອອກມາ ເມັດບາງອັນຮາກຈະງອກໄວຫລາຍ ໃນຂະນະທີ່ບາງອັນອາດຈະໃຊ້ເວລາຫຼາຍມື້ ສິ່ງທີ່ເຮົາຕ້ອງເຮັດລະຫວ່າງຖ້າກໍຄື ຄອຍຖ້າລະວັງຢ່າໃຫ້ທິດຊູ່ແຫ້ງ ຕ້ອງຄອຍຖ້າພົ່ນນ້ຳເພີ່ມຄວາມຊຸ່ມຊື້ນຕະຫລອດເວລາ
ສິ່ງສຳຄັນຄື ຕ້ອງເຮັດໃຫ້ພື້ນທີ່ເພາະເມັດຂອງເຮົາສະອາດທີ່ສຸດ ພະຍາຍາມຢ່າເອົາມືໄປແຕະເມັດຫລືຮາກແກ້ວທີ່ງອກອອກມາ
ອຸປະກອນທີ່ຕ້ອງໃຊ້
ຖາດພຣາດຕິກ (ຜ່ານການເຮັດຄວາມສະອາດມາແລ້ວ) ຈຳນວນ 2 ຖາດ
ເຈ້ຍທິດຊູ່ແບບໜາ
ເມັດກັນຊາ
ສະເປຍສີດນ້ຳ
ຂັ້ນຕອນທີ່ 1 - ຕຽມເຈ້ຍທິດຊູ່ ຈຳນວນ 4 ແຜ່ນ ແລ້ວເຮັດໃຫ້ຊຸ່ມນ້ຳ ແຕ່ຢ່າໃຫ້ເຖິງກັບປຽກນອງ ໂດຍນ້ຳຕ້ອງຜ່ານການຕົ້ມຂ້າເຊື້ອມາແລ້ວ (ປ່ອຍໃຫ້ນ້ຳເຢັນລົງກ່ອນ ຄ່ອຍເອົາມາໃຊ້)
ຂັ້ນຕອນທີ່ 2 - ວາງເຈ້ຍທິດຊູ່ທີ່ຊຸ່ມນ້ຳ ຈຳນວນ 2 ແຜ່ນ ໄວ້ເທິງຖາດ ວາງເມັດກັນຊາລົງໄປ ໃຫ້ແຕ່ລະເມັດຫ່າງກັນຢ່າງນ້ອຍ 3 ຊົມ ແລ້ວເອົາເຈ້ຍທິດຊູ່ທີ່ຊຸ່ມນ້ຳອີກ 2 ແຜ່ນ ມາປິດທັບໄວ້ດ້ານເທິງເມັດ
ຂັ້ນຕອນທີ່ 3 - ນຳຖາດອີກອັນມາປິດຄອບໄວ້ດ້ານເທິງ ເພື່ອສ້າງພື້ນທີ່ມືດໆໃຫ້ເມັດກັນຊາ
ຂັ້ນຕອນທີ່ 4 - ເມັດກັນຊາມັກອາກາດ “ອຸ່ນໆ” ດັ່ງນັ້ນໃຫ້ເອົາຖາດເພາະເມັດຂອງເຮົາໄປວາງໄວ້ໃນທີ່ໆມີອຸນຫະພູມປະມານ 21 – 32 ອົງສາເຊວຊຽດ
ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍຄືການຖ້າໃຫ້ຮາກງອກອອກມາ ເມັດບາງອັນຮາກຈະງອກໄວຫລາຍ ໃນຂະນະທີ່ບາງອັນອາດຈະໃຊ້ເວລາຫຼາຍມື້ ສິ່ງທີ່ເຮົາຕ້ອງເຮັດລະຫວ່າງຖ້າກໍຄື ຄອຍຖ້າລະວັງຢ່າໃຫ້ທິດຊູ່ແຫ້ງ ຕ້ອງຄອຍຖ້າພົ່ນນ້ຳເພີ່ມຄວາມຊຸ່ມຊື້ນຕະຫລອດເວລາ
ສິ່ງສຳຄັນຄື ຕ້ອງເຮັດໃຫ້ພື້ນທີ່ເພາະເມັດຂອງເຮົາສະອາດທີ່ສຸດ ພະຍາຍາມຢ່າເອົາມືໄປແຕະເມັດຫລືຮາກແກ້ວທີ່ງອກອອກມາ
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ