ຫມາກຫຸ່ງ ເປັນພືດລົມລຸກທີ່ມີອາຍຸຍືນ ສາມາດໃຫ້ຜົນຜະລິດທີ່ດີ ແລະປູກເປັນເສດຖະກິດໄດ້ ຄວາມຕ້ອງການຫມາກຫຸ່ງຈາກທ້ອງຕະຫລາດ ຖືວ່າມີຫລາຍ ຫມາກຫຸ່ງ ເປັນພືດທີ່ປູກງ່າຍ ໃຫຍ່ໄວ ມີຄວາມທົນທານສູງ ແຕ່ເນື່ອງຈາກວ່າການ ປູກທີ່ຜ່ານມາ ມັກນິຍົມກັນປູກ ໂດຍການວ່ານແກ່ນ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ຕົ້ນຫມາກຫຸ່ງກາຍພັນເປັນຈຳນວນຫລາຍ ແລະ ກາຍເປັນຕົ້ນຜູ້ອີກຈຳນວນຫນຶ່ງ ມື້ນີ້ ທາງ ເວັກຄົນຮັກກະເສດ ຈະມາສອນ ວິທີການ ຕອນງ່າຫມາກຫຸ່ງ ເພື່ອ ຮັກສາພັນເດີມ ແລະໃຫ້ຜົນຜະລິດເພີມຂື້ນ ເຊິ່ງວິທີການມີດັ່ງນີ້:
ເຫດຜົນທີ່ຕ້ອງການຕົ້ນຫມາກຫຸ່ງກໍ່ຍ້ອນຢາກໄດ້ຕົ້ນທີ່ເຕ້ຍ ແລະ ມີຫມາກດົກ ລົດຊາດຫວານເຊິງມີຂັ້ນຕອນດັ່ງນີ້:
- ຄັດເລືອກເອົາຕົ້ນແມ່ນພັນທີ່ດີ ໃຫ້ໝາກດົກທີ່ເຄີຍໃຫ້ຫມາກແລ້ວແຕ່ວ່າມີຕົ້ນສູງ
2. ໃຫ້ຕັດສວ່ນປາຍອອກທາປາກບາດດ້ວຍ ປູນຂາວ ແລ້ວປ່ອຍໄວ້ໃຫ້ແຕກງ່າອອກມາດັ່ງພາບ
3. ໃຊ້ມີດປາດເສືອນທີ່ຕົ້ນຫມາກຫຸ່ງແຕ່ລຸ່ມຂື້ນເທິງ ໃຫ້ໄດ້1/3 ຂອງລຳຕົ້ນ
4. ໃຊ້ໄມ້ ຫລື ໄມ້ຈີ້ມແຂ້ວ ມາຂັ້ນປາກບາດທັງສອງເພື່ອບໍ່ໃຫ້ຕິດຈອດກັນຄືນ
5. ນຳຂຸຍຫມາກພ້າວມາຫຸ້ມເອົາ
6. ມັດໃຫ້ແຫນ້ນແລ້ວປ້າດເສືອນໂຄນງ່າເລັກນ້ອຍ
7. ປ່ອຍໄວ້ຈັກຫນຶ່ງເດືອນກໍ່ຈະມີຮາກອອກມາ ແລ້ວຕັດໄປເພາະຊຳໄດ້
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ