ຄຸນປະໂຫຍດ ແລະ ຄວາມສຳຄັນຂອງອ້ອຍ
ອ້ອຍເປັນພືດເສດຖະກິດທີ່ສຳຄັນຊະນິດໜຶ່ງ
ທີ່ໃຊ້ເປັນວັດຖຸດິບໃນການຜະລິດນ້ຳຕານ ແລະ ຜະລິດຕະພັນຕ່າງໆ ເພື່ອໃຊ້ອຸປະໂພກ ແລະ ບໍລິໂພກ
ພາຍໃນປະເທດ. ອ້ອຍນອກຈາກຈະຜະລິດເປັນນ້ຳຕານ,
ເຮັດຂອງຫວານແລ້ວ ຍັງສາມາດຜະລິດເປັນເຫລົ້າແວງ, ເຫລົ້າ 90 ອົງ ສາເຊ, ເຫລົ້າຂາວປະເພດຕ່າງໆ, ເປັນສ່ວນປະສົມຂອງຢາປົວພະຍາດ, ສິ່ງເສດເຫລືອຈາກອ້ອຍ ໃຊ້ເປັນອາຫານສັດ, ຜະລິດເປັນເຈັ້ຍ ແລະ ຝຸ່ນບົ່ມ. ໃນນັ້ນສ່ວນປະກອບຂອງລຳອ້ອຍປະກອບດ້ວຍ
Fiber = 16%, Sugar = 15 - 18%,
Water = 65%, Non Sugar = 2 - 3%. ໃນຂະ ນະທີ່ນ້ຳມັນເຊື້ອໄຟກຳລັງບໍ່ພຽງພໍ
ແລະ ມີລາຄາແພງຫລາຍຂຶ້ນ ປະຈຸບັນນີ້ອ້ອຍນັບວັນຈະມີຄວາມສຳ ຄັນເພີ່ມຂຶ້ນເລື້ອຍໆ ເພາະອ້ອຍໃຫ້ນ້ຳຕານ
ເຊິ່ງສາມາດນຳໄປຜະລິດເປັນເຊື້ອໄຟ ສຳ ລັບເຄື່ອງຈັກ, ເຄື່ອງຍົນ ແລະ ໃຊ້ໃນອຸດສາຫະກຳເຄມີອີກຫລາຍຊະນິດ.
ສັບພະຄຸນທາງຢາ ພ້ອມຄຸນປະໂຫຍດ ທີ່ຫລາຍທ່ານເບິ່ງຂ້າມ:
- ແກ້ອາການໄອ, ຄໍແຫ້ງ: ອີ້ວເອົານ້ຳອ້ອຍປະມານ 2 ແກ້ວ ຕົ້ມກັບເຂົ້າຟ້າງຊະນິດເມັດ ນ້ອຍ ຜິວສີເຫລືອງ 1 ກຳມື ຕົ້ມໃຫ້ເລະ, ກິນວັນລະ 2 ຄັ້ງ ຈະຊ່ວຍອາການໄອດີຂື້ນໄດ້.
- ແກ້ກະຫາຍນ້ຳ, ຄໍແຫ້ງ: ໃຊ້ສ່ວນທີ່ເປັນກ້ານອ້ອຍປອກເປືອກອອກອີ້ວເອົານ້ຳດື່ມ.
- ແກ້ອາການເມົາຄ້າງ: ເມື່ອດື່ມເຫລົ້າຫລາຍເກີນໄປຈະມີອາການເມົາຄ້າງ, ຫົວມຶນງົງ ໃຫ້ດື່ມນ້ຳອ້ອຍ 1 ຈອກ ຈະຫລຸດອາການເມົາໄດ້.
- ແກ້ປາກເປັນບາດແຜ: ໃຊ້ເປືອກອ້ອຍເຜົ່າເປັນເຖົ່າ ແລ້ວນຳມາບົດເປັນຜົງ ໃຊ້ທາບໍລິ ເວນທີ່ເປັນບາດແຜໃນປາກ.
- ແກ້ອາການບາດແຜບວມ ເປັນຕຸ່ມ ຫລື ຝີອັກເສບ: ໃຊ້ເສດເຫຍື້ອອ້ອຍຕາກແຫ້ງມາ ເຜົາເປັນເຖົ່າ ປະສົມນ້ຳຫອມ ທາບໍລິເວນບາດແຜ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ