ການຄັດເລືອກສະຖານທີ່.
- ຕ້ອງເປັນບ່ອນທີ່ໃກ້ກັບແຫຼ່ງນ້ຳ.
- ບໍ່ເປັນພື້ນທີ່ໆຕ່ຳໂພດຈົນນ້ຳຖ້ວມ ຫຼື ສູງຈົນເກີນໄປຈົນບໍ່ສາມາດເກັບກັກນ້ຳໄດ້.
- ຕ້ອງເປັນດິນທີ່ເກັບກັກນ້ຳໄດ້ດີ.
ການກຽມພື້ນທີ່ນາ.
- ຄວນປ້ານຄັນນາໃຫ້ສູງ 60 ຊັງຕີແມັດ.
- ໜອງ ຫຼື ຫຼຸມປາຄວນຂຸດໃຫ້ເລິກ 1 ແມັດ ແລະ ກວ້າງ 1,52 ແມັດ
- ສ່ວນລວງຍາວບໍຈຳກັດ.
- ໃສ່ປູນຂາວເພື່ອປັບຄວາມສົ້ມ ແລະ ຄວາມເຄັມຂອງນ້ຳໃນອັດຕາ
- 1.000 ກິໂລຕໍ່ເຮັກຕາ.
- ໃສ່ຝຸ່ນຄອກ 2.000 ກິໂລຕໍ່ເຮັກຕາ.
ແນວພັນປາ.
ປ່ອຍປາຫຼັງດຳນາໄດ້
10-12 ວັນ, ອັດຕາໃນການປ່ອຍຄື: 3.000 ໂຕຕໍ່ເຮັກຕາໃນນັ້ນມີ: ປາໄນ 1.500
ໂຕ, ປາກິນຫຍ້າ 600 ໂຕ, ປາ ໂຣຮູ 300 ໂຕ, ປາປາກ 300 ໂຕ ແລະ ປານິນ 300 ໂຕ.
ຂະໜາດປາທີ່ປ່ອຍ.
ປາໄນຕ້ອງມີຂະໜາດ
6-8 ຊັງຕີແມັດ, ປາກິນຫຍ້າ 8-10 ຊັງຕີ ແມັດ, ປາໂຣຮູ 6-8 ຊັງຕີແມັດ, ປາປາກ
4-6 ຊັງຕີແມັດ ແລະປານິນ 4-6 ຊັງຕີແມັດ.
ແນວພັນເຂົ້າ.
ເປັນພັນເຂົ້າປັບປຸງ,
ເປັນແນວພັນທີ່ໃຫ້ຜົນຜະລິດສູງ ແລະ ມີອາຍຸ 120-50 ວັນ.
ການໃຫ້ອາຫານປາ.
ຄວນໃຫ້ອາຫານປະເພດຮຳເຂົ້າ,
ປວກ ແລະ ອື່ນໆ ໃນອັດຕາ 3% ຂອງນ້ຳໜັກໂຕ/ມື້,
ຄວນມີການໃສ່ຝຸ່ນຄອກໃນອັດຕາ 10 ກິໂລຕໍ່ 100
ຕາແມັດເພື່ອສ້າງອາຫານທຳມະຊາດໃຫ້ປາ.
ຜົນຜະລິດປາ.
ຂະໜາດຂອງປາທີ່ເກັບກູ້ພາຍຫຼັງລ້ຽງໄດ້
4-5 ເດືອນນ້ຳໜັກທີ່ເກັບ ກູ້ໄດ້: ປາໄນ 300-500 ກຣາມຕໍ່ໂຕ, ປາກິນຫຍ້າ
800-1,000 ກຣາມ ຕໍ່ໂຕ, ປາໂຮຣູ 300-500 ກຣາມຕໍ່ໂຕ, ປາປາກ 150-200 ກຣາມຕໍ່ໂຕ
ແລະ ປານິນ 50-150 ກຣາມຕໍ່ໂຕຜົນຜະລິດປາ ລວມ 100-700 ກິໂລ ຕໍ່ເຮັກຕາ.
ລາຍຮັບ.
ລາຍຮັບຈາກການຂາຍເຂົ້າ
5.000.000 ກີບຕໍ່ເຮັກຕາ.
ລາຍຮັບຈາກການຂາຍປາ 6.000.000
ກີບຕໍ່ເຮັກຕາ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ