1 ປາ
ປາເປັນອາຫານ
ເພື່ອສຸຂະພາບກໍແມ່ນແຕ່ບາງຊະນິດທ່ານຄວນກຳນົດປະລິມານທີ່ກິນເຂົ້າໄປ
ແລະບາງຊະນິດຄວນປັດສະຈາກເຊັ່ນ: ປາທູ, ປາດາບ, ປາປາກນົກ
ເພາະປາເຫຼົ່ານີ້ມີສານເມທິລເມີຄິວຣີ້ ຫຼື
ສານປອດຊະນິດໜຶ່ງຂ້ອນຂ້າງຫຼາຍ ນອກຈາກນີ້
ຄວນປັດສະຈາກການກິນອາຫານທະເລສົດ ເນື່ອງຈາກອາດມີຈຸລິນຊີ, ໄວຣັສ ແລະ
ພະຍາດຕິດຢູ່ໃນຕົວສັດຊະນິດນັ້ນດ້ວຍ.
2 ອາຫານກະປ໋ອງ
ອາຫານທີ່ຜ່ານການແປຮູບອາດບໍ່ມີຄຸນຄ່າທາງໂພຊະນາການທຽບເທົ່າກັບອາຫານທີ່ປຸງແຕ່ງຈາກວັດຖຸດິບສົດໃໝ່ແນ່ນອນໃນກໍລະນີທີ່ຊື້ອາຫານກະປ໋ອງເຮົາກໍ່ຄວນພິຈາລະນາວ່າ
ຢາງທີ່ຮອງກະປ໋ອງດ້ານໃນເປັນຢາງຊະນິດບໍ່ມີສານເຄມີ BPA ຫຼື ບໍ່?
ເນື່ອງຈາກສານພິດໃນຢາງສາມາດປົນເປື້ອນໃນອາຫານທີ່ບັນຈຸພາຍໃນກະປ໋ອງໄດ້.
3, ນ້ຳປະປາຈາກກ໊ອກນ້ຳ
ນ້ຳປະປາມີສານຕົກຄ້າງ
ເພາະມີການກວດພົບມົນລະພິດໃນແຫຼ່ງຈ່າຍນ້ຳ
ຊຶ່ງສາມາດສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ລະ ບົບປະສາດສ່ວນກາງ
ແລະເຮັດໃຫ້ນ້ຳໜັກເດັກເກີດໃໝ່ໜ້ອຍກວ່າປົກກະຕິ ເພາະຄວາມສ່ຽງເຫຼົ່ານີ້
ເກີດຂຶ້ນໄດ້ຫາກແຫຼ່ງນ້ຳມີການປົນເປື້ອນສູງ.
ດັ່ງນັ້ນ ການຖືພາຖືເປັນເລື່ອງ
ທີ່ເຮັດໃຫ້ຜູ້ເປັນແມ່ກັງວົນໃຈຫຼາຍຢູ່ແລ້ວ
ອາຫານຈຶ່ງບໍ່ຄວນເພີ່ມຄວາມຫງຸດຫງິດໃຫ້ທ່ານອີກໃນ ຂະນະຖືພາ
ເພາະໃນສະໄໝກ່ອນເບິ່ງຄືວ່າຈະກິນຫຍັງກໍ່ໄດ້ບໍ່ມີຂໍ້ຫ້າມຫຍັງຫຼາຍຄືປະຈຸບັນແຕ່ສານພິດຕົກຄ້າງນັ້ນຍ່ອມສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ເດັກໃນທ້ອງໄດ້
ທາງທີ່ດີຄວນຮັບປະທານໃນປະລິມານທີ່ເໝາະສົມຈະດີກວ່າ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ