- • ຊື່ພາສາລາວ: ຫມາກໜອດ
- • ຊື່ພາສາໄທ: เสาวรส หรือ กะทกรกฝรั่ง หรือ กะทกรกสีดา หรือกะทกรกยักษ์
- • ຊື່ພາສາອັງກິດ: Passionfruit
- • ສະເປນ: Maracujá
- • ຊື່ວິທະຍາສາດ: Passiflora edulis
- • ວົງ: Moraceae

| ຫມາກ Passion | |
|---|---|
| ຫມາກໄມ້ສີມ່ວງ, ຄວາມຮັກທັງຫມົດແລະການຕັດ crosswise ຈາກອົດສະຕາລີ. | |
| ການຈັດປະເພດທາງຊີວະພາບ | |
| ຊະອານາຈັກ: | Plantae |
| (unranked): | ພືດດອກ |
| (unranked): | Eudicots |
| (unranked): | Rosids |
| ຕາຕະລາງ: | Malpighiales |
| ຄອບຄົວ: | Passifloraceae |
| ສະກຸນເງິນ: | Passiflora |
| Species: | edulis P ການ |
| ຊື່ວິນາມ | |
| Passiflora edulis | |
| ຄຸນຄ່າທາງໂພຊະນາການຕໍ່ 100 ກຼາມ (35 ອອນສ໌). | |
|---|---|
| ພະລັງງານ | 406 kJ (97 kcal) |
2338 g
| |
| ນ້ໍາຕານ | 1120 g |
| ເສັ້ນໄຍ | 104 g |
070 g
| |
220 g
| |
| ວິຕາມິນ | |
| ວິຕາມິນ |
(8%)
64 ໄມໂຄ |
| Riboflavin (B.2) |
(11%)
0130 ມລກ |
| Niacin (B.3) |
(10%)
1.500 mg |
| ໂຟເລດ (B.9) |
(4%)
14 ໄມໂຄ |
| ວິຕາມິນ C |
(36%)
300 ມລກ |
| ໂລຫະທີ່ເປັນການຄ້າຫນ້ອຍ | |
| ດ້ວຍທາດການຊຽມ |
(1%)
12 ມລກ |
| Steel |
(12%)
160 ມລກ |
| ແມກນີຊຽມ |
(8%)
29 ມລກ |
| Phosphorus |
(10%)
68 ມລກ |
| Potassium |
(7%)
348 ມລກ |
| ສັງກະສີ |
(1%)
010 ມລກ |
ປະໂຫຍດຂອງໝາກນອ໊ດມີນັບບໍ່ຖ້ວນ ໂດຍສະເພາະໃຜທີ່ ຢາກຫຼຸດໄຂມັນໃນເລືອດ, ບຳລຸງສາຍຕາ ແລະຜິວພັນບໍ່ຄວນພາດ ກິນເດັດຂາດ ແລະນອກຈາກຈະມີສັບພະຄຸນທັງໝົດທີ່ກ່າວມານັ້ນ ແລ້ວໝາກນອ໊ດຍັງມີປະໂຫຍດ ອີກຫຼວງຫຼາຍດັ່ງນີ້: ໝາກນອ໊ດອຸດົມໄປດ້ວຍສານ ຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະ, ແຮ່ ທາດ,ວິຕາມິນ ແລະໄຟເບີ ໃນຂະນະທີ່ໝາກນອ໊ດ 100 ກຣາມໃຫ້ພະລັງງານພຽງແຕ່ 97 ແຄລໍຣີ ເທົ່າ ນັ້ນ, ຍ້ອນມີໄຟເບີສູງຈິ່ງສາມາດ ຊ່ວຍກຳຈັດໄຂມັນໃນຮ່າງກາຍ, ປ້ອງກັນໂລກມະເຮັງລຳໄສ້, ຫ່າງໄກຈາກໄຂ້ຫວັດເພາະໝາກ ນ໊ອດ 100 ກຣາມມີວິຕາມິນຕ່າງໆເຖິງ 30 ມິລິກຣາມ, ຊ່ວຍບຳ ລຸງສາຍຕາ ເພາະປະກອບດ້ວຍສານຟລາໂວນອຍເຊັ່ນ: ເບຕ້າແຄໂຣທີນ ແລະຄຣິບໂທແຊນທິນ ເບຕ້າ, ບຳລຸງຫົວໃຈ ແລະຄວາມ ດັນເລືອດ ເພາະມີສານທີ່ອຸດົມໄປ ດ້ວຍໂພແທສຊຽມເຖິງ 384 ມິລິກຣາມຕໍ່ໝາກນອ໊ດ 100 ກຣາມລວມທັງຊ່ວຍຄວບຄຸມການເຮັດ ວຽກຂອງຫົວໃຈ ແລະຄວາມດັນ ເລືອດໃຫ້ເປັນປົກກະຕິ, ປ້ອງກັນ ມະເຮັງປອດ ແລະມະຮັງຊ່ອງ ປາກ ເພາະເປັນໝາກໄມ້ທີ່ອຸດົມ ໄປດ້ວຍຟລາໂວນອຍ ແລະວິຕາ ມິນເອທີ່ມີສວ່ນຊ່ວຍປ້ອງກັນ ຄວາມສ່ຽງການເປັນມະເຮັງທັງ ສອງຊະນິດນີ້ໄດ້.

No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ