ຊື່ພາສາລາວ: ຫມາກມີ້
ຊື່ພາສາໄທ: ຂະນຸນ
ຊື່ພາສາອັງກິດ: Jackfruit
ຊື່ວິທະຍາສາດ: Artocarpus heterophyllus ຫລື A. heterophylla)
ທີ່ມາຮູບ: http://www.baac.or.th/content-news.php?content_id=011242&content_group..
ໝາກມີ້ເປັນໝາກໄມ້ທີ່ກິນໄດ້ທັງດິບ
ແລະສຸກ ລວມເຖິງເມັດ ເປັນເຄື່ອງປະກອບໃນອາຫານຕ່າງໆບໍ່ວ່າຈະ
ເປັນອາຫານຫວານແລະຄາວ
ນວນໝາກມີ້ເມື່ອສຸກ ແລ້ວຈະມີກິ່ນຫອມ, ຫວານເປັນ ໝາກໄມ້ທີ່ອຸດົມໄປດ້ວຍວິຕາມິນ,
ແຮ່ທາດ, ສານອາຫານ, ຄາໂບ ໄຮເດຣຕ, ເສັ້ນໃຍ, ໄຂມັນ ແລະ ໂປຣຕີນ.
ໝາກມີ້ນອກ ຈາກກິນເພື່ອ ຄວາມແຊບແລ້ວ ຍັງມີປະໂຫຍດ ໃນດ້ານການບຳລຸງຮ່າງກາຍ
ແລະປ້ອງກັນຄວາມສ່ຽງທີ່ຈະ
ເກີດໂລກພະຍາດຕ່າງໆ, ຫຼຸດການເກີດຮອຍແຮ່ວຍານເທິງໃບ ໜ້າ, ຫຼຸດອາການທ້ອງອືດ,
ຊ່ວຍໃຫ້ຜິວພັນສົດໃສ, ມີໂປຣຕີນທີ່ສູງ, ຊ່ວຍໃຫ້ເສັ້ນຜົມເງົາງາມມີສຸຂະພາບດີ,
ມີວິຕາມິນເອ 7, ສ້າງພູມຄຸ້ມກັນແກ່ຮ່າງກາຍ,
ໃຫ້ພະ ລັງງານ, ປ້ອງກັນການເກີດໂລກ ມະເຮັງຕ່າງໆ, ຮັກສາຄວາມດັນ ເລືອດສູງ, ຊ່ວຍປັບການຍ່ອຍອາຫານໃຫ້ດີຂຶ້ນ,
ປ້ອງກັນການເກີດ ມະເຮັງລຳໄສ້ໃຫຍ່, ບຳລຸງສາຍ ຕາ, ປ້ອງກັນໂລກໄຂ້ຫວັດ, ຄວບ
ຄຸມລະດັບນໍ້າຕານໃນເລືອດ, ປ້ອງ
ກັນການສູນເສຍມວນກະດູກ,ຊ່ວຍໃຫ້ຕ່ອມອາຫານມີສຸຂະພາບດີ,
ປ້ອງກັນອາການຕາບອດກາງຄືນ, ຫຼຸດຄວາມສ່ຽງຂອງໂລກຫົວໃຈ ແລະຊ່ວຍຮັກສາບາດແຜໃຫ້ເຊົາ
ໄວຂຶ້ນ.
|
|
|
|
|
The
volume
100 g
|
|
|||
Calories
(kcal) 94
|
|
|||
Total
Fat
0.6 g
|
|
|||
Saturated
fat 0.2
g
|
|
|||
Polyunsaturated 0.1 g
|
|
|||
Monounsaturated
fats 0.2 g
|
|
|||
Trans
fat
0 g
|
|
|||
Cholesterol
0 mg
|
|
|||
Sodium
2 mg
|
|
|||
Potassium
448 mg
|
|
|||
Carbohydrate 23 g
|
|
|||
Fiber
1.5 g
|
|
|||
Brown
19 g
|
|
|||
Protein
1.7 g
|
|
|||
Vitamin
|
110
IU
|
Vitamin
C
|
13.7 mg
|
|
Calcium
|
24 mg
|
Steel
|
0.2 mg
|
|
Vitamin B6
|
0.3 mg
|
Vitamin B12
|
0 µg
|
|
Magnesium
|
29 mg
|
|
|
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ