ໃນປີ
2012 ການປູກຜັກ
ໃນ
ສປປລ
ກວມເນື້ອທີ່ປະມານ
121,595 ຮຕ,
ຜົນຜະລິດລວມ ປະມານ
910,085 ໂຕນ, ໃນນັ້ນ ຜັກກີນໃບປູກໃນເນື້ອທີ່ 70,070 ຮຕ, ຜົນຜະລິດ 716,620 ໂຕນ, ຜັກກີນຫົວ 11,925 ຮຕ, ຜົນຜະລິດ 716,620 ໂຕນ ແລະ ຜັກກີນໝາກ 48,645 ຮຕ, ຜົນຜະລິດ 383,015 ໂຕນ. ເຂດແຂວງທີ່ມີການປູກພືດຜັກຫຼາຍກວ່າໝູ່ແມ່ນ ແຂວງຈຳປາສັກ, ແຂວງວຽງຈັນ, ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ,
ແຂວງສາລະວັນ ແລະ ແຂວງຫຼວງພະບາງ.
ການປູກພືດຜັກໃນ ສປປ ລາວ ແບ່ງອອກເປັນ ສອງລະດູການໃຫຍ່ເຊັ່ນ: ລະດູແລ້ງ
ເລີ່ມແຕ່ ເດືອນຕຸລາ (10) ຫາ ເດືອນເມສາ (4)
ເປັນລະດູການ ແລະ ພູມອາກາດທີ່ເໝາະ ສົມແກ່ການຜະລິດພືດຜັກ,
ສ່ວນຫຼາຍຊາວກະສິກອນນິຍົມປູກພືດຜັກໃນລະດູການນີ້ເປັນຕົ້ນຕໍ
ເຫັນໄດ້ລະດູແລ້ງ ສົກປີ 2011-2012 ມີເນື້ອທີ່ປູກຜັກທົ່ວປະເທດໄດ້ທັງໝົດ
69,450 ຮຕ, ດ້ວຍຜົນຜະລິດ 454,385 ໂຕນ;
ສ່ວນລະດູຝົນເລີ່ມແຕ່ເດືອນພືດສະພາ
(5)
ຫາເດືອນ ກັນຍາ (9)
ແມ່ນປູກໄດ້ໜ້ອຍກວ່າເນື່ອງຈາກບາງພື້ນທີ່ໄດ້ຮັບຜົນກະທົບຈາກຝົນຕົກ,
ໄພນ້ຳຖ້ວມ ບໍ່ສາມາດທຳການຜະລິດໄດ້, ແຕ່ກໍ່ຍັງມີຊາວກະສິກອນ
ແລະ ຜູ້ປະກອບການຈຳນວນໜື່ງໃນບາງແຂວງໄດ້ຫັນໄປປູກພືດຜັກໃນເຮືອນຮົ່ມ
ໂດຍສະເພາະ ໃນເຂດນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ແຂວງຈຳປາສັກ ແລະ ແຂວງອື່ນໆ
ເຮັດໃຫ້ເນື້ອທີ່ການຜະລິດພືດຜັກຫຍັບເຂົ້າໄກ້ຄຽງກັນ ເຫັນໄດ້ລະດູຝົນປິ
2012 ທົ່ວປະເທດປູກພືດຜັກໄດ້ ໃນເນື້ອທີ່
52,145 ຮຕ ດ້ວຍຜົນຜະລິດລວມ
455,700 ໂຕນ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ