ແມ່ນວິທະຍາການໜຶ່ງຂອງການປູກພືດລົ້ມລຸກ
ເວົ້າລວມ ມັນມີຂໍ້ດີຫຼາຍຢ່າງເປັນຕົ້ນແມ່ນປະຢັດແນວປູກ 1 ເຮັກຕາ ໃຊ້ແນວປູກ 6
ກິໂລ, ປະຢັດນ້ຳໄດ້ 30-50%, ປະຢັດເວລາ, ປະຢັດແຮງງານໃນການຕົກກ້າ,
ຫຼົກກ້າ, ຫາບກ້າ ແລະ ການປັກດຳ;
ວິທີການຕົກກ້າ
ເລີ່ມຈາກການກະ
ກຽມດິນໃຫ້ຖືກຕາມຫຼັກວິຊາການ ເປັນຕົ້ນ: ດິນ 1 ສ່ວນ, ຊາຍ 1
ສ່ວນປະສົມເຂົ້າກັນໃຫ້ລະອຽດແລ້ວມາກ້າໃສ່ແຕະທີ່ສາມາດເຮັດດ້ວຍໄມ້ໄຜ່,
ແນວພັນເຂົ້າຕ້ອງແມ່ນແນວພັນປັບປຸງພັນໃດກໍໄດ້ ແຕ່ມີອາຍຸສັ້ນ ຫຼື
ປານກາງ, ເມື່ອກ້າມີອາຍຸ 7-14 ວັນ
ກໍສາມາດນຳໄປປູກໄດ້ກ່ອນຈະນຳໄປປູກຕ້ອງໄດ້ກຽມດິນ ແລະ
ໃສ່ຝຸ່ນຄອກໃຫ້ລະອຽດ
ໄລຍະປັກດຳ
ພາຍຫຼັງໄຖ
ແລະ ຄາດລະອຽດແລ້ວ ເຮົາຕ້ອງເປັ່ງນ້ຳອອກໃຫ້ແຫ້ງ, ຂີດໃຫ້ສະເໝີໄລຍະຫ່າງ
30x30 ຫຼື 25x25 ຊັງຕີແມັດຕາມຄວາມເໝາະສົມ,
ການປັກດຳຕ້ອງປັກດຳໃສ່ບ່ອນຈຸດເສັ້ນຕັດກັນ ແລະ ດຳໄປທາງໜ້າ,
ການບົວລະບັດຮັກສາ
ເຮົາຕ້ອງເອົາໃຈໃສ່ຕິດຕາມສັດຕູພືດຕະຫຼອດຮອດການການພູນດິນໃສ່ຝຸ່ນ
ແລະ ການເສຍຫຍ້າ, ການໃຫ້ນ້ຳຕ້ອງມີຊົນລະປະທານສະດວກ,
ຫຼັງປັກດຳແລ້ວໃຫ້ນ້ຳໝູນວຽນກັນ ໄປ 5 ວັນ ແຫ້ງ, 5 ວັນປຽກ, ຮອດ 21 ວັນ ແມ່ນ
10 ວັນແຫ້ງ, 10 ວັນປຽກ ຈົນເຖິງມື້ເຂົ້າອອກຮວງ
ຈິ່ງເອົານ້ຳຂັງໄວ້ຕະຫຼອດຈົນເຖິງມື້ເກັບກ່ຽວ, ກ່ອນຈະເກັບກ່ຽວປະມານ
10 ວັນ ຕ້ອງເປັ່ງນ້ຳອອກໃຫ້ແຫ້ງ ເພື່ອສະດວກໃນການເກັບກ່ຽວ; ການເສຍຫຍ້າ:
ເມື່ອເສຍຫຍ້າຄັ້ງ ທີ 1 ຫຼັງຈາກປັກດຳ 20 ກວ່າມື້
ເຮົາຈະສັງເກດເຫັນວ່າເຂົ້າເລີ່ມງອກງາມແລ້ວກໍ່ເລີ່ມລົງມືເສຍຫຍ້າຄັ້ງທີ
2 ໂລດ ໂດຍນຳໃຊ້ ເຄື່ອງພູນດິນທີ່ເຮົາສາມາດເຮັດເອົາເອງໄດ້.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ