google-site-verification: google0d91bc93cfc88895.html ລັກສະນະຂອງແນວພັນເຂົ້າ ສາລະວັນ 1 - Hukased

Hukased

Agriculture, education, ການກະເສດ ກະສິກຳ ປູກຝັງ ລ້ຽງສັດ ແລະ ປ່າໄມ້ ຂະຫຍາຍແລະປັບປຸງພັນພືດ

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here


Monday, March 02, 2020

ລັກສະນະຂອງແນວພັນເຂົ້າ ສາລະວັນ 1

ລັກສະນະຂອງແນວພັນເຂົ້າສາລະວັນ 1

ການເກັບກໍາລັກສະນະ 46 ລັກສະນະແມ່ນອີງຕາມມາດຕະຖານ ຂອງແບບວິທີເກັບກໍາຂໍ້ມູນລັກສະນະພາຍນອກ ຂອງແນວພັນ ຂອງSES:Standard Evaluation System for Rice, ສະຖາບັນຄົ້ນຄວ້າເຂົ້ານາໆຊາດ (International Rice Research Institute: IRRI) (IRRI, 2014) ເຊິ່ງແມ່ນວິຊາການສູນຄົ້ນຄວ້ເຂົ້າ ເປັນຜູ້ເກັບກໍາດັ່ງຕາຕະລາງ 3:

ລ/ດ
ລາຍການຈຳແນກ
ລັກສະນະ
1
ຄວາມແຂງແຮງຂອງຕົ້ນກ້າ
ແຂງແຮງຫຼາຍ
2
ຂົນຂອງແຜ່ນໃບ
ປານກາງ
3
ສີຂອງແຜ່ນໃບ
ຂຽວ
4
ສີຂອງກາບໃບ
ຂຽວ
5
ມູມໃບ
ຕັ້ງຊື່
6
ຮູບຮ່າງຂອງລີ້ນໃບ
ປາຍມີສອງແງ່ມ
7
ສີລີ້ນໃບ
ຂ້ອນຂ້າງຂາວ
8
ສີຄໍໃບ
ບໍ່ມີສີ
9
ສີຫູໃບ
ບໍ່ມີສີ
10
ສີຂອງລຳຕົ້ນ
ຂຽວ
11
ສີປ້ອງລຳຕົ້ນ
ສີຄຳອ່ອນ
12
ວັນອອກດອກ 50%
90-95 ວັນ
13
ສີເກສອນແມ່
ສີຂາວ
14
ມູມໃບວີ
ຕັ້ງຊື່
15
ການຖອດຮວງ
ຖອດຮວງດີ
16
ຄວາມໜາແໜ້ນຂອງຮວງ
ປານກາງ
17
ການແຕກກິ່ງຂັ້ນທີສອງ (ຂອງຮວງເຂົ້າ)
ມີໜ້ອຍ
18
ລັກສະນະຮວງ
ຮວງກ່ອງ
19
ຄວາມຍາວຂອງຮວງ ຊມ
28,7 ຊມ
20
ຄວາມຍາວຂອງໃບ
ປານກາງ
21
ຄວາມກວ້າງຂອງໃບ
ປານກາງ
22
ຄວາມຍາວຂອງລຳຕົ້ນ
120-130 ຊມ
23
ຈຳນວນລຳຕົ້ນ/ສຸມ
11-16
24
ຄວາມໜາຂອງລຳຕົ້ນ
ໜາ >5
25
ໝວດເຂົ້າ
Indica
26
ການລົ້ມ
ບໍ່ ລົ້ມ
27
ການຫ່ຽວແຫ້ງຂອງໃບ
ປານກ າງ
28
ການປັບຕົວເຂົ້າກັບສະພາບແວດລ້ອມ
ດີຫຼາຍ
29
ຜົນຜະລິດ
4-5 ໂຕນ
30
ຫາງເຂົ້າ
ບໍ່ມີ
31
ບໍ່ມີ
ບໍ່ມີ
32
% ເມັດເຕັມ
ຫຼາຍກວ່າ 85
33
% ການລົ່ນຈາກຮວງ
ບໍ່ດີ
34
ການຟາດ
ປານກາງ
35
ສີກົ້ນເມັດ
ສີເຟືອງ
36
ສີປີກເຂົ້າ
ສີເຟືອງ
37
ລວງຍາວຂອງປີກເຂົ້າ
<25%
38
ສີຂອງເປືອກເມັດເຂົ້າ
ສີເຟືອງ
39
ຂົນຂອງເປືອກເມັດເຂົ້າ
ມີຂົນຢູ່ພາກສ່ວນເທີງ
40
ນໍ້າໜັກ 1000 ເມັດ ກຣາມ
30
41
ຄວາມຍາວຂອງເຂົ້າເປືອກ (ມິນລີແມັດ)
10.9
42
ຄວາມກວ້າງຂອງເມັດເຂົ້າເປືອກ (ມິນລີແມັດ)
2.6
43
ຄວາມໜາຂອງເມັດເຂົ້າເປືອກ (ມິນລີແມັດ)
2
44
ສີຂອງເຈັ້ຍຫຸ່ມເມັດເຂົ້າສານ
ຂາວຂຸ້ນ
45
ຊະນິດເຂົ້າ/ເນື້ອເມັດເຂົ້າສານ (ກີບລ້ຽງ)
ຂາວ
46
ຄວາມຫອມ
ບໍ່ຫອມ

No comments:

Post a Comment

​ສະ​ແດງ​ຄວາມ​ຄິດ​ເຫັນ ຫລື ຄຳ​ຂອບ​ໃຈ ເພື່ອ​ເປັນ​ກຳ​ລັງ​ໃຈ​ໃຫ້​ຄົນ​ຂຽນ