ສາລີ່ ຕາມຕຳຣາຂອງຈີນນັ້ນຮຽກວ່າເປັນສຸດຍອດແຫ່ງຫມາກໄມ້ເລີຍທີດຽວ ຊຶ່ງຊາວຈີນຮຽກກັນວ່າ ກ້ວຍຈາ,
ເງັກຍູ, ຄ້ວຍກ້ວຍ
ຫລືບິກແປ໋ ເປັນຕົ້ນ ສາລີ່ທີ່ນິຍົມຮັບປະທານກັນສ່ວນໃຫຍ່ມີຢູ່ 2 ສາຍພັນ ໄດ້ແກ່ ສາລີ່ນ້ຳຫອມ (ສາລີ່ຫິມະ) ແລະສາລີ່ຫອມ
ສາມາດຫາຮັບປະທານກັນໄດ້ງ່າຍທຸກລະດູການກໍວ່າໄດ້ ເປັນຫມາກໄມ້ທີ່ມີລິດເຢັນ ມີຣົດຊາດຫວານແລະຫອມອຣ່ອຍເປັນຢ່າງຫລາຍເລຍທີດຽວ
ທັງຫມົດທັງມີປະໂຫຍດຕ່າງໆ ຫລວງຫລາຍທີ່ອັດແໜ້ນຢູ່ໃນຜົນສາລີ່ ເຮັດໃຫ້ຫຼາຍໆ
ຄົນຊື່ນມັກແລະຫາສາລີ່ມາຮັບປະທານກັນເປັນຈຳນວນຫລາຍ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ສາລີ່ໄດ້ຮັບຄວາມນິຍົມແລະເປັນທີ່ຮູ້ຈັກຂອງຜູ້ຄົນເປັນຈຳນວນຫລາຍ
ມາເບິ່ງສັບເຈົ້າກັນຄ່ະ
ສັບພະຄຸນ
- ມີລິດເຢັນ ຣົດຫວານຫອມ ໃຊ້ຮັກສາຜູ້ທີ່ມີອາການຮ້ອນໃນ
- ຊ່ວຍໃຫ້ສົດຊື່ນ ຊຸ່ມຄໍ ແກ້ກະຫາຍ ນອກຈາກນີ້ນ້ຳຕານໃນສາລີ່ຢັງເປັນນ້ຳຕານທີ່ຮ່າງກາຍນຳໄປໃຊ້ເປັນພະລັງງານໄດ້ງ່າຍ
- ມີທາດອາຫານ ເຊັ່ນ ເບຕາແຄໂຣທີນ ວິຕາມິນຊີ ວິຕາມິນເຄ ແຄລຊຽມ ຟອດຟໍຣັດ ເຫຼັກ ແລະເສັ້ນໃຢທີ່ມີສັບເຈົ້າໃນການປິ່ນປົວພະຍາດເບົາຫວານ ກະຕຸ້ນພູມິຄຸ້ມກັນແກ້ອາການທ້ອງຜູກ ລຸດຄວາມສ່ຽງໃນການເກີດພະຍາດມະເຣັງລຳໄສ້ໃຫຍ່ ແລະຕ້ານອນຸມູນອິດສະຫລະທີ່ເປັນສາເຫດຂອງພະຍາດມະເຣັງແລະຄວາມຊະລາ
- ຊ່ວຍໃຫ້ກະເພາະເຮັດວຽກໄດ້ດີ ຊ່ວຍຍ່ອຍ ຂັບຍ່ຽວ ກະຕຸ້ນການເຮັດວຽກງານຂອງຫມາກໄຂ່ຫລັງ ແລະລຸດຄວາມດັນເລືອດ
- ສາລີ່ດອງກິນແກ້ພິດສຸຣາ ກິນຫຼັງອາຫານຈະຊ່ວຍຍ່ອຍ ຫລືລຸດອາການທ້ອງອືດໄດ້
ວິທີໃຊ້
• ຄັ້ນນ້ຳສາລີ່ສົດດື່ມທຸກມື້ຈະຊ່ວຍປ້ອງກັນຫວັດ ລຸດເສມຫະ ລຸດອາການໄອ• ຜູ້ປ່ວຍເບົາຫວານ ໃຫ້ນຳສາລີ່ຫອມຫລືສາລີ່ຫິມະ 5 ຜົນ ປອກເປລືອກແລະປັ່ນຈົນລະອຽດປະສົມກັບນ້ຳຜຶ້ງ 250 ກຣາມ ນຳໄປຄ່ຽວຈົນຂົ້ນເປັນຊີ້ນດຽວກັນ ກິນແລະດື່ມນ້ຳຕາມທຸກມື້ ຈະຊ່ວຍໃຫ້ອາການດີຂຶ້ນ
• ຕຸ໋ນຣັງນົກໃສ່ສາລີ່ແລະນ້ຳຕານກຣວດພໍປຣະມານ ກິນບັນເທົາອາການໄອຊຳເຮື້ອ ລຸດອາການຫືດຫອບ ແລະອາການປ່ວຍທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບປອດ
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ