ໝາກ.
ລັກສະນະຂອງໝາກກ້ຽງແມ່ນຈະມີເສັ້ນໃຍຜ່ານໃຈກາງຂອງໜ່ວຍແມ່ນປະມານ
10 - 15 cm. ໝາກຂອງໝາກກ້ຽງເມື່ອເວລາຍັງນ້ອຍ
ຫຼື
ອ່ອນຈະມີລັກຊະນະເປັນສີຂຽວເມື່ອຮອດເຖີງເວລາຍາມໝາກແກ່ຈົນຮອດຂະໜາດສຸກເຕັມທີ່ເປື້ອກຂອງໝາກກ້ຽງມັນຈະປ່ຽນຈາກສີຂຽວຈະກາຍມາເປັນສີຂຽວອົ່ມເຫຼືອງ
ຄວາມໜາຂອງເປືອກໝາກກ້ຽງເມື່ອຮອດຍາມເວລາສຸກແມ່ນຈະໜາປະມານ 1.5 - 2 cm. ຢູ່ໃນໜ່ວຍໝາກ
ກ້ຽງຈັດເປັນກີບ( ສັບທອ້ງຖີ່ນເພີ່ນຈະເອີ້ນກັນວ່າ: ງີມ )
ເຊີ່ງແຕ່ລະກີບແມ່ນຈະປະກອບມີເສັ້ນແພບາງໆ
ຫຸ້ມຫໍ່ເນື້ອຂອງໝາກກ້ຽງເອົາໄວ້ ແລະ ໃນເວລາແກະ ຫຼື ແຍກກີບນັ້ນ
ແມ່ນເຮົາສາມາດແຍກອອກຈາກກັນໄດ້ງ່າຍ
ພາຍໃນຂອງໜ່ວຍໝາກກ້ຽງແມ່ນຈະມີນ້ຳບັ່ນຈຸຢູ່ໃນນັ້ນ
ເມື່ອກີນຈະມີລົດຊາດຫວານ ຫຼື ຫວານອົມສົ້ມເລັກນ້ອຍ.
ຖ້າຫາກວ່າຕົ້ນໝາກກ້ຽງທີ່ເຮົາຂະຫຍາຍພັນດ້ວຍຊີ້ນສ່ວນຕ່າງໆ
ຂອງກີ່ງງ່າຂອງພືດນຳມາປູກເມື່ອຮອດຍາມໃຫ້ຜົນຜະລິດແລ້ວເມື່ອເປັນໝາກຂື້ນມາໝາກກ້ຽງມັນຈະມີໜ່ວຍລັກສະນະຄືຕົ້ນພໍ່ແມ່ພັນ
( ພັນ ເລີມທຸກປະການ )
ບັ່ນຫາທາງດ້ານລົດຊາດກໍ່ບໍ່ມີການປ່ຽນແປງເໝືອນກັບຕົ້ນພໍ່ແມ່ພັນ ແລະ
ອີກຢ່າງໜື່ງຖ້າຫາກເຮົານຳໃຊ້ມິດ ( ແກ່ນ ) ມາຂະຫຍາຍນັ້ນ, ການຂະຫຍາຍພັນດ້ວຍມິດຫຼາຍເທື່ອຫຼາຍຄັ້ງແມ່ນຈະເຮັດໃຫ້ໝາກຈາກເຄີຍໜ່ວຍໃຫ່ຍອາດຈະກາຍມາເປັນນ້ອຍ
ແລະ ຈາກສົ້ມກໍ່ກາຍເປັນຫວານ ດັ່ງມັນຈະມີບັ່ນ ແລະ
ຜົນກະທົບທາງດ້ານຄຸນນະພາບເຮັດໃຫ້ຜົນຜະລິດຕົກຕ່ຳ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ