ຄວາມສຳຄັນຂອງໝາກກ້ຽງ.
ໝາກກ້ຽງແມ່ນໝາກໄມ້ຊະນິດໜື່ງທີ່ຄົນເຮົາຮູ້ຈັກກັນ ແລະ
ນິຍົມກັນບໍ່ລິໂພກເປັນຈ່ຳນວນຫຼາຍມາກ້າແຕ່ລົນນານແລ້ວ,ເພີ່ນໄດ້ນຳໝາກກ້ຽງມາປູກກັນໃນທຸກຂົງເຂດຂອງປະເທດຢ່າງຫຼວງຫຼາຍເນື່ອງຈາກວ່າ:ໝາກໄມ້ຊະນິດນີ້ແມ່ນປູກໄດ້ດີ
ແລະ ການຂະຫຍາຍກໍ່ຈະແມ່ນໄວ,ໃຫ້ຜົນຜະລິດສູງ
ປູກໃນສະພາບພື້ນທີ່ດີນເກືອບທຸກສະນິດ.
ຄຸນຄ່າທາງດ້ານອາຫານ
ໝາກກ້ຽງໂດຍສະເພາະເປັນປະເພດທີ່ມີລົດຊາດຫວານອົ່ມສົ້ມທີ່ຄົນເຮົາຮູ້ຈັກກັນທົ່ວໄປດີເນື່ອງຈາກໝາກໄມ້ທີ່ໃຫ້ຜົນຜະລິດຕະຫຼອດປີ
ແລະ ມີຈໜ່າຍໃນຕະຫຼາດທົ່ວໄປ ລາຄາບໍ່ແພງສຳລັບຜູ້ບໍ່ລິໂພກທຸກຊົນຊັ້ນ
ແລະ ອີກຢ່າງໜື່ງຈະມີຄຸນຄ່າທາງອາຫານສູງ
ຜົນຂອງການວິເຄາະສານອາຫານຈາກໝາກກ້ຽງ ພົບວ່າມີສານອາຫານຕ່າງໆ
ທີ່ເປັນປະໂຫຍຕໍ່ຮ່າງກາຍຄົນເປັນຈຳນວນຫຼາຍຄື:
- ໂປຼຕີນ
0.42%.
- ໄຂມັນ
0.57%.
- ນ້ຳຕານ
6.34%.
- ນ້ຳ
81%.
- ເສັ້ນໃຍ 0.6%.
ນອກຈາກນີ້ໝາກກ້ຽງຍັງປະກອບດ້ວຍແຮ່ທາດອາຫານຕ່າງໆ
ເຊັ່ນ: ທາດເຫຼັກ, ຟົດສະຟໍ, ວິຕາມີນ A, ວິຕາມີນ
B ແລະ ວິຕາມີນ C.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ