google-site-verification: google0d91bc93cfc88895.html ຄວາ​ມສຳຄັນ​ຂອງ​ໝາກກ້ຽງ - Hukased

Hukased

Agriculture, education, ການກະເສດ ກະສິກຳ ປູກຝັງ ລ້ຽງສັດ ແລະ ປ່າໄມ້ ຂະຫຍາຍແລະປັບປຸງພັນພືດ

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here


Saturday, June 13, 2015

ຄວາ​ມສຳຄັນ​ຂອງ​ໝາກກ້ຽງ






ຄວາ​ມສຳຄັນ​ຂອງ​ໝາກກ້ຽງ.
    ໝາກກ້ຽງ​ແມ່ນ​ໝາກ​ໄມ້​ຊະນິດ​ໜື່ງທີ່​ຄົນ​ເຮົາ​ຮູ້ຈັກ​ກັນ ແລະ ນິຍົມ​ກັນ​ບໍ່​ລິ​ໂພ​ກ​ເປັນ​ຈ່ຳນວນ​ຫຼາຍ​ມາກ້າ​ແຕ່​ລົນ​ນານ​ແລ້ວ,​ເພີ່ນ​ໄດ້​ນຳ​ໝາກກ້ຽງມາ​ປູກ​ກັນ​ໃນ​ທຸກ​ຂົງ​ເຂດ​ຂອງ​ປະ​ເທດ​ຢ່າງ​ຫຼວງຫຼາຍເນື່ອງ​ຈາກວ່າ:​ໝາກ​ໄມ້​ຊະນິດ​ນີ້​ແມ່ນ​ປູກ​ໄດ້​ດີ​ ​ແລະ ການ​ຂະ​ຫຍາ​ຍ​ກໍ່​ຈະ​ແມ່ນ​ໄວ,​ໃຫ້​ຜົນ​ຜະລິດ​ສູງ ປູກໃນ​ສະພາບ​ພື້ນທີ່​ດີ​ນ​ເກືອບ​ທຸກ​ສະ​ນິດ​.


  ຄຸນຄ່າ​ທາງ​ດ້ານ​ອາຫານ
ໝາກກ້ຽງ​ໂດຍ​ສະ​ເພາະ​ເປັນ​ປະ​ເພດ​ທີ່​ມີ​ລົດ​ຊາດ​ຫວານ​ອົ່ມ​ສົ້ມ​ທີ່​ຄົນ​ເຮົາ​ຮູ້​ຈັກກັນ​ທົ່ວ​ໄປ​ດີ​ເນື່ອງ​ຈາກ​ໝາກ​ໄມ້​ທີ່​ໃຫ້​ຜົນ​ຜະລິດ​ຕະຫຼອດ​ປີ ແລະ ມີ​ຈໜ່າຍ​ໃນ​ຕະຫຼາດ​ທົ່ວ​ໄປ ລາຄາ​ບໍ່​ແພງສຳ​ລັບ​ຜູ້​ບໍ່​ລິ​ໂພ​ກທຸກ​ຊົນ​ຊັ້ນ ແລະ ອີກ​ຢ່າງ​ໜື່ງຈະມີ​ຄຸນຄ່າ​ທາງ​ອາຫານ​ສູງ ຜົນ​ຂອງ​ການ​ວິ​ເຄາະ​ສານ​ອາຫານ​ຈາກ​ໝາກກ້ຽງ ພົບ​ວ່າ​ມີ​ສານ​ອາຫານ​ຕ່າງໆ ທີ່​ເປັນ​ປະ​ໂຫຍ​ຕໍ່​ຮ່າງ​ກາຍ​ຄົນເປັນ​ຈຳນວນ​ຫຼາຍ​ຄື:
​    - ໂປຼຕີນ  0.42%.
​    - ໄຂມັນ   0.57%.
    - ນ້ຳຕານ   6.34%.
    - ນ້ຳ   81%.
​    - ເສັ້ນ​ໃຍ   0.6%.

 ນອກຈາກ​ນີ້ໝາກກ້ຽງຍັງ​ປະກອບ​ດ້ວຍ​ແຮ່​ທາດ​ອາຫານຕ່າງໆ ເຊັ່ນ: ທາດ​ເຫຼັກ, ຟົດ​ສະ​ຟໍ, ວິ​ຕາ​ມີນ A, ວິຕາ​ມີນ B ແລະ ວິຕາ​ມີນ C.

No comments:

Post a Comment

​ສະ​ແດງ​ຄວາມ​ຄິດ​ເຫັນ ຫລື ຄຳ​ຂອບ​ໃຈ ເພື່ອ​ເປັນ​ກຳ​ລັງ​ໃຈ​ໃຫ້​ຄົນ​ຂຽນ