ການກ້າແກ່ນຖືວ່າເປັນທັກສະຂັ້ນພື້ນຖານສຳລັບນັກປຸກມື້ນີ້ຈຶ່ງຂໍແນະນຳ ວິທີການກ້າແກ່ນຊາດ້ວຍທິດຊູ່ ການເຮັດໃຫ້ເມັດງອກເຮັດໄດ້ງ່າຍຫລາຍ ຕ້ອງມີເງື່ອນໄຂສອງສາມຂໍ້ເພື່ອໃຫ້ແກ່ນງອກ ໂດຍມີອຸນຫະພູມ, ຄວາມຊື້ນ, ອອກຊິເຈນ ແລະຄວາມມືດທີ່ເໝາະສົມ ມີວິທີຕ່າງໆ ຫລວງຫລາຍສຳລັບການງອກຂອງເມັດ ແຕ່ວິທີທີ່ ຈະກ່າວເຖິງເປັນວິທີທີ່ໄດ້ເຮັດມັນທຸກເທື່ອ ແລະກໍປະສົບຄວາມສຳເລັດທຸກເທື່ອ
Paper Towel Method
Paper towel method ຫລື ພາສາບ້ານເຮົາກໍ “ການກ້າແກ່ນໂດຍໃຊ້ທິດຊູ”
ວິທີນີ້ເປັນວິທີທີ່ງ່າຍ ແລະບໍ່ຕ້ອງໃຊ້ອຸປະກອນຫຍັງຫລວງຫລາຍ ສາມາດຫາອຸປະກອນໄດ້ຈາກໃນບ້ານ
ອຸປະກອນທີ່ຕ້ອງໃຊ້ໃນການກ້າແກ່ນກັນຊາ
- ເມັດພັນ
- ຈອກນ້ຳ
- ທິດຊູ ແບບຖືກໆ ບໍ່ຕ້ອງມີການປະສົມນ້ຳຫອມ ຫລືຫຍັງແປລກໆ ມາ
ນ້ຳສະອາດ ໂດຍແນະນຳເປັນນ້ຳປະປາທີ່ຕັ້ງຖິ້ມໄວ້ແລ້ວ
24 ຊັ່ວໂມງ ເພື່ອໃຫ້ຄລໍຣີນໃນນ້ຳຫາຍໄປກ່ອນ
ຈານນ້ອຍໆ ສອງໃບ ໃຫ້ນຶກເຖິງຈານກິນເຂົ້າໜຽວ
ຫລືກລ່ອງທຶບແສງແບບມີຝາປິດ
ຂັ້ນຕອນການກ້າແກ່ນກັນຊາ
1. ແຊ່ເມັດກັນຊາໃນຕູ້ເຢັນ
ນຳເມັດທີ່ຕ້ອງການເພາະໄປແຊ່ໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນຊ່ອງເກັບຜັກ
24 ຊັ່ວໂມງ ຈະເປັນການລຽນແບບການເກີດຂຶ້ນເອງຕາມທຳມະຊາດຂອງຕົ້ນກັນຊາ
ຊຶ່ງມັກຈະເກີດໃນລະຫວ່າງລະດູໃບໄມ້ປົ່ງຊຶ່ງອາກາດເຢັນ
2. ແຊ່ເມັດກັນຊາລົງໃນຈອກ
ຖອກນ້ຳໃສ່ຈອກແກ້ວລົງໄປປະມານ 50% – 70% ຈາກນັ້ນເອົາເມັດກັນຊາ(ແກ່ນ)ໃສ່ລົງໄປ ແລະພະຍາຍາມໃຊ້ນິ້ວແຍ່ໃສ່ເມັດໃຫ້ຈົມນ້ຳ
ຊຶ່ງເມັດກັນຊາທີ່ດີຈະຈົມນ້ຳຫາກເມັດໃດບໍ່ຈົມກໍບໍ່ເປັນຫຍັງ ແລ້ວນຳແກ້ວທີ່ມີເມັດໄປເກັບໄວ້ໃນທີ່ມືດ
ຫລືຫາຜ້າມາປິດໄວ້ໃຫ້ມືດສະນິດ ໂດຍເກັບໄວ້ໃນອຸນພູມິຫ້ອງປົກກະຕິ 24 ຊັ່ວໂມງ
ຈາກນັ້ນເມື່ອຄົບ 24 ຊັ່ວໂມງໃຫ້ນຳອອກມາເບິ່ງວ່າມີຮອຍແຕກທີ່ເມັດຫລືບໍ່
ຈະສັງເກດເຫັນຮາກຂາວໆ ໂຜ່ອອກມາ ອັນໃດບໍ່ມີກໍແຊ່ຕໍ່ໄປອີກ 24 ຊັ່ວໂມງ ຖ້າແຊ່ເກີດ 48 ຊັ່ວໂມງແລ້ວຢັງບໍ່ມີຫຍັງເກີດຂຶ້ນ
ລອງວິທີທຸບເບົາໆໃຫ້ແຕ່ແຫງ ເພື່ອເພີ່ມໂອກາດການງອກເບິ່ງ
3.ບົ່ມເມັດກັນຊາໃນທິດຊູປຽກ
ນຳທິດຊູສອງແຜ່ນແລ້ວວາງໄວ້ໃນຈານໃບແຮກ
ແລ້ວພົມນ້ຳໃຫ້ພໍຊຸ່ມ ຈາກນັ້ນຢົກຈານເພື່ອເທນ້ຳອອກ ວິທີນີ້ເປັນການຢືນຢັນວ່າເຮົາບໍ່ໄດ້ໃສ່ນ້ຳຫລາຍເກີນໄປ
ເອົາແຄ່ພໍປຽກທິດຊູ່
ຈາກນັ້ນນຳເມັດກັນຊາທີ່ເຣີ່ມແຕກເປັນຮອຍຂາວຮາກງອກໃຫ້ເຫັນ
ວາງລົງໃນຈານທີ່ມີທິດຊູ ແລ້ວນຳທິດຊູແຜ່ນໃໝ່ມາປົກ ປະກົບປິດເມັດໄວ້
ເອົາມືກົດລົງທິດຊູເພື່ອໃຫ້ທິດຊູແຜ່ນເທິງດູດຊັບນ້ຳຈາກແຜ່ນລຸມ ແລ້ວເອົາຈານໃບທີ່ສອງປິດຫລືປະກົບປິດເພື່ອບໍ່ໃຫ້ແສງເຂົ້າ
ຈາກນັ້ນນຳຈານຊຸດນີ້ໄປວາງໄວ້ໃນທີ່ມືດອີກ
24-72 ຊັ່ວໂມງ ໃນທຸກມື້ໃຫ້ເປີດອອກມາເພື່ອເບິ່ງວ່າທິດຊູຢັງຄົງຊຸ່ມນ້ຳຢູ່ຫລືບໍ່
ຖ້າບໍ່ກໍໃຫ້ພົມນ້ຳເພີ່ມນ້ອຍໆ ຖ້າເປີດອອກມາເຮົາຈະພົບວ່າມີຮາກງອກອອກມາປະມານໜຶ່ງ
ກໍສະແດງວ່າພ້ອມສຳລັບການລົງດິນແລ້ວພຽງເທົ່ານີ້ເຮົາກໍຈະໄດ້ເມັດກັນຊາທີ່ພ້ອມລົງປຸກແລ້ວ
ຕໍ່ມາເຮົາກໍນຳເມັດມາລົງດິນປຸກໄດ້ເລີຍ
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ