google-site-verification: google0d91bc93cfc88895.html ວິທີປ້ອງກັນອາຫານເປັນພິດເບື້ອງຕົ້ນ - Hukased

Hukased

Agriculture, education, ການກະເສດ ກະສິກຳ ປູກຝັງ ລ້ຽງສັດ ແລະ ປ່າໄມ້ ຂະຫຍາຍແລະປັບປຸງພັນພືດ

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here


Friday, April 24, 2015

ວິທີປ້ອງກັນອາຫານເປັນພິດເບື້ອງຕົ້ນ


ผลการค้นหารูปภาพสำหรับ ล้างผัก

ເມື່ອກິນອາຫານເຂົ້າໄປ ແລ້ວເປັນພິດ ຫຼື ເກີດອາການຖອກ ທ້ອງຫຼາຍຈົນເກີນໄປຄວນດື່ມນໍ້າ ເກືອແຮ່ເພື່ອທົດແທນການສູນ ເສຍນໍ້າໃນຮ່າງກາຍ ແຕ່ຖ້າມີອາ ການທາງລະບົບປະສາດເຊັ່ນ: ຊັກ, ໝົດສະຕິ ຫຼື ສົງໄສວ່າຈະເກີດ ຈາກຢາຂ້າແມງໄມ້ ຫຼື ພິດອື່ນໆ ຄວນຟ້າວນຳສົ່ງໂຮງໝໍໂດຍ ດ່ວນ ແລະຖ້າຖອກທ້ອງຢ່າກິນຢາ ຢຸດຖ່າຍ ເພາະອາການຖອກທ້ອງ ສ່ວນໃຫຍ່ມັກຈະຫາຍເຊົາໄດ້ ເອງເພາະເປັນກົນໄກທຳມະຊາດ ຂອງຮ່າງກາຍທີ່ຈະຕ້ອງຂັບຖ່າຍ ຂອງເສຍອອກຈາກຮ່າງກາຍ.
    ວິທີງ່າຍໆທີ່ຈະປ້ອງກັນບໍ່ ໃຫ້ອາຫານນັ້ນເປັນພິດກໍຄື: ລ້າງ ມື ແລະຂຽງທັນທີທີ່ຈັບບາຍ ແລະ ຊອຍຊີ້ນ ງົວ, ຊີ້ນໝູ, ຊີ້ນເປັດ ແລະໄກ່ດິບໆ, ຄວນລ້າງບ່ອນ ແຕ່ງກິນທັງທີເປັນຕົ້ນແມ່ນເຄົາ  ເຕີທີ່ໃຊ້ເປັນບ່ອນແຕ່ງກິນດ້ວຍ ກະດາດທິບຊູ້ຢ່າໃຊ້ຟອງນໍ້າ ຫຼື ຜ້າແພເພາະຈະເກັບ ເຊື້ອໂລກເອົາໄວ້ ໄດ້, ອາຫານທີ່ແຊ່ຕູ້ເຢັນຄວນກິນ ໃຫ້ ໝົດພາຍໃນ 3 ມື້, ຊີ້ນສັດດິບໆທີ່ແຊ່ ໃນຕູ້ເຢັນກໍບໍ່ຄວນ ແຊ່ດົນເກີນ 3 ມື້ຄວນນຈະກິນໃຫ້ ໝົດ, ຊີ້ນໄກ່, ເປັດຄວນຈະປຸງແຕ່ງໃຫ້ ສຸກຈົນທາງໃນບໍ່ ເປັນສີບົວ ແລະເຮັດໃຫ້ຊີ້ນນັ້ນ ແຫ້ງດີເວລາຕັດຕ້ອງບໍ່ເປັນນໍ້າ ຍ້ອຍອອກມາ, ອາຫານທະເລທີ່ ແຊ່ໃນຕູ້ເຢັນຄວນຈະປຸງແຕ່ງໃຫ້ ໝົດພາຍໃນ 2 ມື້ ສ່ວນຜັກ  ແລະ ໝາກໄມ້ກໍຄວນລ້າງ ໂດຍເປີດ ນໍ້າໃຫ້ໄຫຼຜ່ານ 10-15 ວິນາທີ ເດັດໃບທີ່ບໍ່ຂຽວອອກແລ້ວນຳໄປແຊ່ ໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນ.

 

No comments:

Post a Comment

​ສະ​ແດງ​ຄວາມ​ຄິດ​ເຫັນ ຫລື ຄຳ​ຂອບ​ໃຈ ເພື່ອ​ເປັນ​ກຳ​ລັງ​ໃຈ​ໃຫ້​ຄົນ​ຂຽນ