ເມື່ອກິນອາຫານເຂົ້າໄປ ແລ້ວເປັນພິດ ຫຼື ເກີດອາການຖອກ
ທ້ອງຫຼາຍຈົນເກີນໄປຄວນດື່ມນໍ້າ ເກືອແຮ່ເພື່ອທົດແທນການສູນ ເສຍນໍ້າໃນຮ່າງກາຍ
ແຕ່ຖ້າມີອາ ການທາງລະບົບປະສາດເຊັ່ນ: ຊັກ, ໝົດສະຕິ ຫຼື ສົງໄສວ່າຈະເກີດ ຈາກຢາຂ້າແມງໄມ້ ຫຼື ພິດອື່ນໆ
ຄວນຟ້າວນຳສົ່ງໂຮງໝໍໂດຍ ດ່ວນ ແລະຖ້າຖອກທ້ອງຢ່າກິນຢາ ຢຸດຖ່າຍ ເພາະອາການຖອກທ້ອງ
ສ່ວນໃຫຍ່ມັກຈະຫາຍເຊົາໄດ້ ເອງເພາະເປັນກົນໄກທຳມະຊາດ ຂອງຮ່າງກາຍທີ່ຈະຕ້ອງຂັບຖ່າຍ
ຂອງເສຍອອກຈາກຮ່າງກາຍ.
ວິທີງ່າຍໆທີ່ຈະປ້ອງກັນບໍ່ ໃຫ້ອາຫານນັ້ນເປັນພິດກໍຄື: ລ້າງ ມື ແລະຂຽງທັນທີທີ່ຈັບບາຍ
ແລະ ຊອຍຊີ້ນ ງົວ, ຊີ້ນໝູ, ຊີ້ນເປັດ
ແລະໄກ່ດິບໆ, ຄວນລ້າງບ່ອນ ແຕ່ງກິນທັງທີເປັນຕົ້ນແມ່ນເຄົາ ເຕີທີ່ໃຊ້ເປັນບ່ອນແຕ່ງກິນດ້ວຍ ກະດາດທິບຊູ້ຢ່າໃຊ້ຟອງນໍ້າ ຫຼື
ຜ້າແພເພາະຈະເກັບ ເຊື້ອໂລກເອົາໄວ້ ໄດ້,
ອາຫານທີ່ແຊ່ຕູ້ເຢັນຄວນກິນ ໃຫ້ ໝົດພາຍໃນ 3 ມື້, ຊີ້ນສັດດິບໆທີ່ແຊ່
ໃນຕູ້ເຢັນກໍບໍ່ຄວນ ແຊ່ດົນເກີນ 3 ມື້ຄວນນຈະກິນໃຫ້ ໝົດ, ຊີ້ນໄກ່, ເປັດຄວນຈະປຸງແຕ່ງໃຫ້ ສຸກຈົນທາງໃນບໍ່ ເປັນສີບົວ ແລະເຮັດໃຫ້ຊີ້ນນັ້ນ ແຫ້ງດີເວລາຕັດຕ້ອງບໍ່ເປັນນໍ້າ
ຍ້ອຍອອກມາ, ອາຫານທະເລທີ່ ແຊ່ໃນຕູ້ເຢັນຄວນຈະປຸງແຕ່ງໃຫ້
ໝົດພາຍໃນ 2 ມື້ ສ່ວນຜັກ ແລະ ໝາກໄມ້ກໍຄວນລ້າງ ໂດຍເປີດ
ນໍ້າໃຫ້ໄຫຼຜ່ານ 10-15 ວິນາທີ ເດັດໃບທີ່ບໍ່ຂຽວອອກແລ້ວນຳໄປແຊ່ ໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ