ຄຸນປະໂຫຍດຂອງຫມາກຖົ່ວພູ
ໝາກຖົ່ວພູມີຄຸນຄ່າທຽບ ເທົ່າກັບຖົ່ວເຫຼືອງ ແລະ
ເມັດຖົ່ວພູກໍໃຫ້ໂປຣຕີນສູງກວ່າເມັດຖົ່ວເຫຼືອງ ແລະ ທຸກສ່ວນທີ່ນຳມາກິນໄດ້ຂອງຖົ່ວພູ ( ດອກ, ໃບອ່ອນ,
ໝາກ ແລະຫົວ ໃຕ້ ດິນ) ລ້ວນປະກອບ ໄປດ້ວຍໂປຣຕີນ
ແລະສານອາຫານຕ່າງໆເຊັ່ນ: ອາ ຊິດ, ໂພແທສຊຽມ, ແຄຊຽມ, ແມັກນີ ຊຽມ ແລະທາດເຫຼັກ
ສັບພະຄຸນຂອງຮາກໃຊ້ປະກອບເປັນສະໝຸນໄພ ແລະ ນໍ້າດອກໄມ້ ເປັນຢາແກ້ໂລກຫົວໃຈ ແລະຊູກຳລັງ ,
ຫົວໃຕ້ດິນເຜົາ ຫຼື ໜຶ້ງ ກິນຊ່ວຍບຳລຸງກຳລັງ,
ເມັດແກ່ຂອງຖົ່ວພູຕາກແຫ້ງບົດເປັນຜົງລະລາຍ ນໍ້າຄັ້ງລະ 5-6 ກຣາມ ກິນມື້ລະ 3 ຄັ້ງ
ກ່ອນອາຫານຊ່ວຍບຳລຸງຮ່າງກາຍ, ໝາກໃຊ້ກິນເປັນຜັກແກ້ມກັບອາຫານຕ່າງໆ.
ຄຸນຄ່າທາງອາຫານຂອງຖົ່ວພູ 100 ກຣາມ
- ໃຫ້ພະລັງງານ 19 ກິໂລແຄລໍຣີ,
- ປະກອບດ້ວຍນໍ້າ 93,8 ກຣາມ,
- ຄາໂບໄຮເດຣຕ 2,4 ກຣາມ,
- ໂປຣຕີນ 2,1 ກຣາມ,
- ທາດເຫຼັກ 0,5 ມິນລິກຣາມ,
- ໄນອະຊິນ 0,8 ມິນລິກກຣາມ,
- ໄຂມັນ 0,1 ກຣາມ,
- ເສັ້ນໄຍ 1,2 ກຣາມ,
- ແຄຊຽມ 5 ມິນລິກຣາມ,
- ອາຊິດ 43 ມິນລິກຣາມ,
- ວິຕາມິນບີ 1 ມີ 0,35 ມິນລິກຣາມ,
- ວິຕາມິນບີ2 ມີ 0,14 ມິນລິກຣາມ ແລະ ວິຕາມິນ ເຊ 32 ມິນລິກຣາມ.
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ