google-site-verification: google0d91bc93cfc88895.html ລັກສະນະການແຜ່ກະຈາຍຂອງຮາກພືດ Distribution characteristics of plant roots - Hukased

Hukased

Agriculture, education, ການກະເສດ ກະສິກຳ ປູກຝັງ ລ້ຽງສັດ ແລະ ປ່າໄມ້ ຂະຫຍາຍແລະປັບປຸງພັນພືດ

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here


Friday, November 01, 2019

ລັກສະນະການແຜ່ກະຈາຍຂອງຮາກພືດ Distribution characteristics of plant roots

ລັກສະນະການແຜ່ກະຈາຍຂອງຮາກພືດ Distribution characteristics of plant roots

ລັກສະນະການແຜ່ກະຈາຍຂອງຮາກພືດ Distribution characteristics of plant roots
ລັກສະນະການແຜ່ກະຈາຍຂອງຮາກພືດ Distribution characteristics of plant roots

ການ​ແຜ່​ກະ​ຈາຍ​ຂອງ​ຮາກ​ພືດ​ແຕ່​ລະ​ຊະ​ນິດນັ້ນ ບໍ່ຄືກັນ ພືດບາງສະນິດມີຮາກແຜ່ກະຈາຍອອກ ເປັນບໍລິເວນກວ້າງ ໃນລະດັບບໍ່ເລິກ ພືດບາງສະນິດມີຮາກຢັ່ງລົງໄປເລີກ ແລະ ມີການແຜ່ກະຈາຍໃນແນວຮາບແບບໃດກໍ່ຕາມ ສຳລັບພືດສະນິດດຽວກັນ ລັກສະນະການແຜ່ກະຈາຍຂອງຮາກພືດຂື້ນຢູ່ກັບຊະນິດ ແລະຄວາມເລິກຂອງດິນ ລະດັບນ້ຳໃຕ້ດິນ ລະດູການປູກ ຈົນໄປຖີ ປະລິມານນໍ້າທີ່ໃຫ້ແກ່ພືດໃນແຕ່ລະຄັ້ງ


ຊື່​ພືດ
ຄວາມ​ເລິກ​ຂອງ​ຮາກ​ພືດ (ແມັດ)
ປະ​ລິ​ມານ​ນ້ຳ​ທີ່​ໃຊ້ (ມມ)
ກະ​ລ່ຳ​ປີ
0.4- 0.5
380-500
ກວ້ຍ
0.5-0.9
700-1700
ເຂົ້າ

500-1000
ສາ​ລີ
1-1.7
500-800
ເຂົ້າ​ຟ້າງ
1-2
450-650
ຫມາກ​ໂມ
1-1.5
400-600
ຖົ່ວ​ຝັກ​ຍາວ
0.5-0.7
300-500
ຖົ່ວ​ແກ່ນ
0.6-1
350-500
ຖົ່ວ​ດິນ
0.5 – 1
500-700
ຖົ່ວ​ເຫລືອງ
​0.6 -1.3
450 -700
ດອກ​ຕາ​ເວັນ
0.8-1.5
600-1000
ຝ້າຍ
1-1.7
700-1300
ຫມາກ​ເຜັດ
​0.5 – 1
600-900
ຫມາກ​ເລັ່ນ
0.7 -1.5
400-600
ມັນ​ຝ​ຣັງ
0.4 – 0.6
500-700
ໄມ້ໃຫ້ຫມາກຕະກຸນສົ້ມ
1.2 -1.5
900-1200
ຢາ​ສູບ
0.5 – 1
400-600
ຫມາກ​ນັດ
0.3 -0.6
700-1000
ຫອມ​ບົ່ວ
0.3 – 0.5
350-550
ອ້ອຍ
1.2 -2
1000-1500

ຈາກ​ຕາ​ຕະ​ລາງ​ຂ້າງ​ເທິງ ຖ້າ​ນຳ​ຄ່າ​ຄວາມ​ເລິກ​ຮາກ​ໄປ​ໃຊ້​ງານ ຈະ​ຕ້ອງ​ເຮັດ​ໃຫ້​ເປັນ​ຄວາມ​ເລິກ​ຂອງ​

ຮາກ​ພືດ​ໃຊ້​ການ​ກ່ອນ​ຄື: ເຄິ່ງ​ຫນຶ່ງ​ຂອງ​ຮາກ​ແທ້ ທີ່​ຄິດ​ໄລ່​ຮາກ​ພືດ​ໃຊ​ການ ເພາະ​ຮາກ​ພືດ​ໃຊ້​ການ​ສາ​

ມາດ​ດູດ​ນ້ຳ​ໄປ​ໃຊ້​ໄດ້ 70% ຂອງ​ຄວາມ​ຊື້ນ​ທີ່​ພືດ​ໃຊ້​ທັງ​ຫມົດ



ການ​ດູດ​ນ້ຳ​ຈາກ​ດິນ​ໃນ​ຊັ້ນ​ຕ່າງໆ


ໃນ​ດິນ ທີ່​ມີ​ເນື້ອ​ດິນ​ສະ​ຫມ່ຳ​ສະ​ເຫມີ ແລະ ມີ​ຄວາມ​ຊື້ນ​ທີ່​ພືດ​ນຳ​ໃຊ້​ໄດ້​ຕະ​ຫລອດ​ຄວາມ​ເລິກ​ຂອງ​ເຂດ​ຮາກ ພືດ​ຈະ​ໃຊ້​ນ້ຳ​

ຈາກ​ສ່ວນ​ເທິງ​ຂອງ​ຮາກ​ຢ່າງ​ໄວ​ວາ ສ່ວນ​ລຸ່ມພືດ​ຈະ​ດູດ​ນ້ຳ​ໄປ​ໃຊ້​ຊ້າກວ່າ​ຫລາຍ ຈາກ​ການ​ສຳ​ຫລວດ ແລະ ສຶກ​ສາ​ພົບ​ວ່າ ພືດ​

ເກືອບ​ທຸກ​ສະ​ນິດ​ທີ່​ປູກ​ໃນ​ເນື້ອ​ດິນ​ທີ່​ສະ​ຫມ່ຳ​ສະ​ເຫມິ​ກັນ ມີ​ຄວາມ​ຊື້ນ​ໃນ​ດິນ​ເທົ່າໆ ການ​ດູດ​ນ້ຳ​ຈາກ​ຊັ້ນ​ດິນ​ຈະ​ຄ້າຍ​ຄື​ກັນ 

ເຊິ່ງ​ກຳ​ນົດ​ແບ່ງ​ເຂດ​ຊັ້ນ​ດິນ​ອອກ​ເປັນ​ສ່ວນ​ເທົ່າໆ​ກັນ​ ປະ​ມານ 40% ຂອງ​ຄວາມ​ຊື້ນ​ທັງ​ຫມົດ ໃນ​ຊັ້ນ​ທີ່1 ກວມ​ເອົາ ອີກ 

30% ຈາກ​ຊັ້ນ​ທີສອງ, 20% ຈາກ​ຊັ້ນ​ທີ່3 ແລະ 10% ຈາກ​ຊັ້ນ​ທີ​4 ດັ່ງ​ຮູບ​ສະ​ແດງ​ລຸ່ມ​ນີ້:

ລັກສະນະການແຜ່ກະຈາຍຂອງຮາກພືດ Distribution characteristics of plant roots
ຄ່າ​ສະ​ເລ່ຍ​ຄວາມ​ຊື້ນ​ທີ່​ພືດ​ດູດ​ໄປ​ຈາກ​ດິນ​ໃນ​ແຕ່​ລະ​ຊັ້ນ





1 comment:

  1. ຍັງມີບ່ອນທີ່ຂຽນຜິດຫລັກໄວຍະກອນ.
    ແຕ່ຢ່າງໃດກໍ່ຕາມ ຂອບໃຈຫລາຍໆ ສຳລັບຂໍ້ມູນ ແລະ ຂ່າວສານ ເພາະຂໍ້ມູນຕ່າງໆມີຜົນຕໍ່ວຽກງານພັດທະນາຊົນນະບົດ ກໍ່ຄືປະເທດຊາດ.

    ReplyDelete

​ສະ​ແດງ​ຄວາມ​ຄິດ​ເຫັນ ຫລື ຄຳ​ຂອບ​ໃຈ ເພື່ອ​ເປັນ​ກຳ​ລັງ​ໃຈ​ໃຫ້​ຄົນ​ຂຽນ