google-site-verification: google0d91bc93cfc88895.html ການປູກຖົ່ວງອກ - Hukased

Hukased

Agriculture, education, ການກະເສດ ກະສິກຳ ປູກຝັງ ລ້ຽງສັດ ແລະ ປ່າໄມ້ ຂະຫຍາຍແລະປັບປຸງພັນພືດ

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here


Tuesday, July 26, 2011

ການປູກຖົ່ວງອກ

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:


ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ           
ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ
ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com


ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ

ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com
ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com


ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

ການຜະລິດຖົ່ວງອກມີດັ່ງນີ້:  ນຳແກ່ນຖົ່ວລົງໃສ່ພາສະນະ ແລະ ຄວນເຄ່ຍໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຮາບພຽງກັນ ປົກດ້ວຍຜ້າຂາວ ແລະ ຫົດນ້ຳໃສ່ທາງດ້ານຫນ້າໃຫ້ທົ່ວຫລືອາດຈະໃຫ້ແບບໃຊ້ບົວຫົດກໍ່ໄດ້ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ                ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດ ນຳນ້ຳທີ່ຟົດນັ້ນມາເທລົງໃນພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເທນຳທຳມະດາໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ອຸນນະພູມລົດລົງເຫລືອ 50-60 ອົງສາກໍ່ພໍ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນລົງມາໃສ່ນ້ຳທີ່ໄດ້ຜ່ານການລົດຄວາມຮ້ອນລົງແລ້ວ ຫລື ໃສ່ນ້ຳຮ້ອນ1 ສ່ວນ/ນ້ຳເຢັນ 1 ສ່ວນ ແລະ ໃຫ້ແຊ່ໄວ້ 6-8 ຊົ່ວໂມງ ເຈາະກົ້ນພາສະນະອີກອັນເພື່ອທີ່ຈະຕຽມເອົາລົງມາເພາະ ນຳແກ່ນຖົ່ວທີ່ແຊ່ໄວ້ຄົບ 6-8 ຊົ່ວໂມງມາໃສ່ພາສະນະທີ່ຕຽມໄວ້ ໂດຍທົ່ວໄປເວລາແຊ່ຈະມີແກ່ນຈຳນວນຫນຶ່ງຟູຂື້ນມາ ໃຫ້ຕັກຖີ້ມໄດ້ ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວຖົ່ວຈະໃຫຍ່ກວ່າປົກະຕິ 5-6 ເທົາ ດັ່ງນັ້ນຄວນເລືອກພາສະນະທີ່ພຽງພໍກັບຖົ່ວ ການໃຫ້ນ້ຳຄວນໃຫ້ທຸກໆ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ຫົດໃຫ້ທົ່ວ ແລະ ຄວນຫົດ 2ຄັ້ງຈຶ່ງຈະເປັນຜົນດີ ເກັບພາສະນະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ                   ໃນວັນທີ 1 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະງອກອອກມາດັ່ງພາບ ວັນທີ2 ຂອງການເພາະ ຖົ່ວຈະເລີ່ມຖອກເປືອກອອກມາ ວັນທີ 3 ຂອງການເພາະ                                   ວັນທີ 4 ຂອງການເພາະ                      ສອບຖາມຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມໄດ້ທີ່  02099126652 ໂຫນ່ງ ອານຸສອນ ໄຊຍະລາທ, ບ້ານ ໂພນໄຊ ເມືອງ ໂພນໂຮງ ແຂວງວຽງຈັນ ຫລື  ans_nong@yahoo.com

                    


No comments:

Post a Comment

​ສະ​ແດງ​ຄວາມ​ຄິດ​ເຫັນ ຫລື ຄຳ​ຂອບ​ໃຈ ເພື່ອ​ເປັນ​ກຳ​ລັງ​ໃຈ​ໃຫ້​ຄົນ​ຂຽນ