ກ້ວຍນ້ຳປາກຊ່ອງ 50 ໄດ້ເປີດໂຕເປັນຄັ້ງທຳອິດໃນປີ 2551 ກົງກັບ ຄສ 2008 ຖືໄດ້ວ່າເປັນອີກຫນຶ່ງຜົນງານຂອງສະຖານນີວິໃຈປາກຊ່ອງ (ປະເທດໄທ) ເຊິ່ງເປັນສະຖານທີ່ວິໄຈວຽກງານດ້ານໄມ້ໃຫ້ຫມາກເຂດຮ້ອນ ຂອງມະຫາວິທະຍາໄລກະເສດສາດ
ປະຈຸບັນຖືເປັນສາຍພັນທີ່ໄດ້ຮັບຄວາມສົນໃຈຈາກຊາວກະສິກອນຢ່າງກວ້າງຂ້ວາງ ກ້ວຍນ້ຳປາກຊ່ອງ 50 ເກີດມາຈາກການຄັດເລືອກສາຍພັນກ້ວຍນ້ຳໃສ້ເຫລືອງ ເຊິ່ງມີລັດສະນະເດັ່ນດັ່ງນີ້
ລັກສະນະເດັ່ນຂອງກ້ວຍນ້ຳປາກຊ່ອງ 50
- ເຄືອໃຫຍ່ ມີນ້ຳຫນັກເຄືອຫລາຍກວ່າ 30 ກິໂລ(ບໍ່ລວມກ້ານເຄືອ)
- ມີຈຳນວນຫວີຫລາຍກວ່າ 10 ຫວີ
- ມີຈຳນວນຫມາກຕໍ່ຫວີປະມານ 18 ຫນ່ວຍ
- ຫນ່ວຍກ້ວຍໃຫຍ່ອອບດີ ມີນ້ຳຫນັກຫນ່ວຍສະເລ່ຍ 140 ກຮາມຕໍ່ຫນ່ວຍ
- ໃສ້ກາງບໍ່ແຂງ ອອກສີເຫລືອ ເນື້ອແຫນ້ນ
- ເມື່ອສຸກຈະມີຄວາມຫວານປະມານ 26 ອົງສາບລິດ
No comments:
Post a Comment
ສະແດງຄວາມຄິດເຫັນ ຫລື ຄຳຂອບໃຈ ເພື່ອເປັນກຳລັງໃຈໃຫ້ຄົນຂຽນ